Pretraga

[Video] Maturalne večeri 90-ih su bile razuzdane kao i današnje

A- A+

Završni razred srednjih škola mnogim se učenicima čini kao najkraći zbog uzbuđenja oko ekskurzija, maturalnih zabava, a posljednjih nekoliko godina i zbog polaganja državne mature. No ovaj se put bavimo zabavama, a ne učenjem. Iako stariji često znaju reći da je današnja mladež razuzdana te da takvih nije bilo u njihovo vrijeme, pogledajte kako su izgledale osječke maturalne zabave prije skoro 25 godina.

Vjerojatno ste mnogo puta od svojih roditelja ili djedova i baka čuli kako se u njihovo vrijeme mladi nisu zabavljani na ovako razuzdan i nekontroliran način kao što je to slučaj danas. Mnogo puta ste i pokušali zamislili kakve su zabave posjećivali stariji, kao i kako su se vaši roditelji zabavljali na svojim maturalnim zabavama.

Tadašnji maturanti nisu bili ništa ‘pristojniji’ od današnjih, alkohola se točilo u litrama, a sudeći po objavljenim snimkama na YouTubeu, nije nedostajalo i još kakvih opojnih sredstava.

GS Film objavio je dvije snimke s maturalnih zabava iz 1991. u Osijeku. Kako piše SiB, uz učenike, profesore i pozvane mlade ljude, na ovim dvjema zabavama nalazili su se i poznati nogometaš Igor Cvitanović koji je u to vrijeme boravio u JNA te bivši košarkaš Vladimir Krstić.

Izuzev stila odijevanja i frizura, tadašnja mladež bila je vrlo slična današnjoj. Neki su komentirali kako na samoj zabavi nedostaje više narodnjaka, dok je s druge strane grupa mladića pjevala navijačke pjesme vezane uz NK Osijek.

Danas svaka druga djevojka na maturalnoj zabavi ima kratke haljine, duboki dekolte te otkriva dosta dijelova svog tijela, no 90-ih je odjevni stil ipak bio konzervativniji. Gledanjem ovih videa uočit ćete da je tek pokoja djevojka odlučila pokazati noge ili dekolte.