Pretraga

[VIJEST U BROJCI] Doznajte koliko se ljudi odselilo iz Hrvatske u 2017., a koliko ih se uselilo iz drugih zemalja

A- A+

Državni zavod za statistiku na Instagramu je objavio ukupan broj iseljenika iz Hrvatske tijekom 2017. godine, kao i onih koji su se lani odlučili doseliti u Hrvatsku. Tako DZS navodi kako je tijekom protekle godine Lijepu našu naspustilo 47.352 osobe, što znači da svakodnevno emigrira 130 ljudi!

Što je najgore, ovi mračni podaci su vjerojatno i dramatičniji, budući da Državni zavod za statistiku informacije o iseljavanju preuzima iz MUP-a, koji bilježe samo one iseljenike koji su uredno odjavili prebivalište u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Mladi otkrivaju motive iseljavanja: Ne može biti gore nego u Hrvatskoj

No, računa se da su takvi manjina, a to su i potvrdile usporedbe s primjerice podacima njemačkog zavoda za statistiku, koji bilježi puno više useljenih Hrvata, nego su oni DZS-a za iseljavanje u Njemačku.

U periodu od 2011. do kraja 2016., prema DZS-u, u Njemačku se iselilo ukupno 45.455 osoba. U istom razdoblju, prema podacima njemačkog statističkog zavoda, u Njemačku se uselilo 206.654 Hrvata!

Svakako bi se dalo još s bezbroj aspekata promatrati pouzdanost podataka pojedinih institucija, ali se ovoga puta zadržimo na danas objavljenim na Instagram profilu DZS-a.

Prema njima je u Hrvatsku tijekom 2017. uselilo 15.553 osobe, odnosno 43 dnevno. Nek im je sretno!