Pretraga

Na vrhu svijeta: Zagrebački gimnazijalci prvi i treći na informatičkom natjecanju u SAD-u

A- A+

Učenici XV. gimnazije Zagreb sudjelovali su protekloga tjedna na američkom srednjoškolskom informatičkom natjecanju ACSL All-Star 2019. Vrhunski rezultat ponovno nije izostao – Intermediate 5 tim osvojio je prvo mjesto, a Senior 5 tim ostvario je treće mjesto na ovom velikom natjecanju!

Foto: mioc.hr

Ove je godine na otvorenom američko srednjoškolsko natjecanju ACSL All-Star nastupilo oko 300 timova koji dolaze iz raznih dijelova svijeta – od SAD-a, preko Europe i Afrike pa sve do Azije. Na finalnom turniru tog natjecanja nastupilo je 17 Intermediate te 17 Senior timova, a fantastičan rezultat još su jednom ostvarili učenici XV. gimnazije Zagreb.

Izdvojeni članak

Ponos do neba: Gimnazijalka iz Hrvatske osvojila srebro na svjetskom plivačkom natjecanju

Intermediate tim, ostvario je izvrsno prvo mjesto, a za njega su nastupili Patrik Pavić, Dorijan Lendvaj i Vito Anić, učenici prvog razreda te Krešimir Nežmah i Bartol Markovinović, učenici drugog razreda.

Treće mjesto na ovom natjecanju ostvario je Senior 5 tim. U tom su timu nastupili Fabijan Bošnjak, Gabrijel Jambrošić, Patrik Đurđević, Lovro Kalinovčić i Max Carin Balić, učenici 4. razreda.

Kako su priopćili iz škole, u pratnji učenika bili su profesori Nikola Dmitrović i Maja Đerek te Ivan Stjepanović, bivši učenik XV. gimnazije i trostruki sudionik ACSL finalnih turnira.

Primjere zadataka kakvi se rješavaju na ovom natjecanju možete pronaći ovdje.

Nastup učenika na ovom natjecanju omogućili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Gradski ured za prosvjetu Grada Zagreba te brojni donatori iz IT sektora i domaćih tvrtki.