Pretraga

Zagrebačka županija zapošljava 115 pomoćnika u nastavi: Doznajte u kojim školama i zadovoljavate li uvjete

U sklopu projekta ‘Prsten potpore’, Zagrebačka županija raspisala je javni poziv za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama. Pozivom se potražuje 115 pomoćnika za rad sa 127 učenika s teškoćama u razvoju.

Screenshot: YouTube

Projektom ‘Prsten potpore‘ predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika. Ovih dana Županija je raspisala natječaj kojime potražuje ukupno 115 pomoćnika na nepuno i puno radno vrijeme.

Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 26 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.

Uvjet prijave je da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak sukladno članku 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i minimalno srednjoškolsko obrazovanje. Kandidat mora biti punoljetan, imati hrvatsko državljanstvo i zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima. Na poziv se mogu ravnopravno javiti kandidati oba spola.

Od posebnih vještina kandidati bi trebali posjedovati afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, imati razvijene komunikacijske vještine, biti emocionalno stabilni i dosljedni i slične. Poželjno je i poznavanje stranog jezika, kao i iskustvo rada s djecom koja imaju teškoće u razvoju.

– Pomoćnik u nastavi je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima. Poslovi pomoćnika u nastavi su: pomoć u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba, pomoć u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, suradnja s učiteljima/nastavnicima te vršnjacima, stoji u tekstu javnog poziva.

Javni poziv otvoren je do 9. kolovoza, a koje sve škole traže pomoćnike u nastavi i na kojoj adresi možete pronaći sve o načinu prijave na natječaj, doznajte u dokumentu koji slijedi.