Pretraga

Zaposlenik zagrebačke škole na posao došao s puškom, roditelji ga prijavili policiji

A- A+

U školi na zagrebačkim srednjacima u četvrtak ujutro odvijala se prava drama. Jedan od zaposlenika škole na poslu se pojavio s puškom, zbog čega je intervenirala policija. Kako neslužbeno doznajemo, nije je namjeravao upotrijebiti, već je, vjerojatno nakon posla, ponijeti na čišćenje. Prijeti mu i do mjesec dana zatvora.

OŠ Josipa Račića | screenshot: Google Maps

Kada su roditelji sa zagrebačkih Srednjaka u četvrtak svoju djecu, kao i svako drugo jutro, slali u tamošnju Osnovnu školu Josipa Račića, nisu mogli ni slutiti da će se učenici ondje možda susresti s oružjem – i to ne bilo kakvim, već zračnom puškom. Kako neslužbeno doznajemo, netko od roditelja primijetio kako jedan od zaposlenika škole nosi pušku te o tome obavijestio policiju.

Ponio je, onako, usput?

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu nam kako su dojavu o incidentu dobili oko 7:40 sati te da su kod zaposlenika škole pronašli oružje. Osumnjičenog su priveli u policijsku postaju te ga terete po članku 29. stavku 5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, zbog čega bi zaposlenik škole, protiv kojeg je trenutno podnesen optužni prijedlog mogao završiti i u zatvoru.

Zakon, naime, definira kako će se novčanom kaznom od 3.000 do 15.000 kuna ili kaznom zatvora od 30 dana kazniti fizička osoba koja oružje B, C, D nosi na javnim mjestima na način kojim se uznemiruju građani i da je vidljivo drugim građanima.

Neslužbeno doznajemo i kako je riječ o zračnoj puški, koju zaposlenik škole nije namjeravao koristiti, već ju htio odnijeti na popravak pa ju je, usput, ponio na posao.

Ravnatelj: Postupak je u tijeku

Što kaže o svemu, pitali smo i ravnatelja škole Franju Gudelja, koji nam je samo rekao kako je “postupak u tijeku”, zbog čega nam ne smije reći “ništa više od toga”. No, dnevnik.hr je objavio kako je Gudelj roditeljima poručio da je škola “poduzela sve u svojoj nadležnosti i obavijestila je sve mjerodavne institucije”.

– Jamčim da je škola za djecu, roditelje i djelatnike sigurno mjesto te da incident niti u jednom trenutku nije doveo u pitanje sigurnost samih učenika, napisao je ravnatelj roditeljima, javlja dnevnik.hr.