Pretraga

Možda će Hrvatski pasti, ali iz Likovnog zaslužuje 5: Umjesto eseja, maturant na B razini predao crtež

A- A+

Oko deset tisuća pristupnika osnovne razine Hrvatskog jezika danas je pisalo esej. Većina njih izrazito je nezadovoljna zadanim djelima, jer jedno od njih nije bilo na popisu djela u ispitnom katalogu. Iako ondje stoji da kao polazni tekst može biti zadan i neknjiževni ili književni tekst koji nije naveden u popisu, brojni s time nisu bili upoznati te su na društvenim mrežama nakon ispita krenuli protestirati. Protest pojavom Šimićeve pjesme na određeni je način odlučio iskazati i Silvano, učenik jedne medicinske škole. Esej jutros nije napisao, već se o temi odlučio izraziti likovnim putem.

Fotografija čitatelja

– Na B razini bile bile su pjesme od Šimića i Pupačića, pa sam lijepo ovo nacrtao i čekao da istekne pola sata, kaže nam Silvano koji je umjesto eseja odlučio predati ovaj crtež.

Izdvojeni članak

Maturanti koji se žalite zbog Šimića na eseju iz Hrvatskog, niste u pravu: Evo i zašto!

Naravno, ovo nije fotografija s ispita, već preslika onoga što je na ispitu nacrtao, jer na ispitu mobiteli nisu dozvoljeni.

– Na eseju sam se osjećao prevareno zato što njega nisu naveli među glavnim piscima u pjesništvu i svi imamo osjećaj kao da su namjerno tako stavili da nas vuku do granica, a kasnije se žale na nas. Znam da ako padnem esej ne prolazim Hrvatski, što je po nama malo previše, s obzirom u kojoj državi živimo. Nije ni čudo što svi idu van, meni prvom u planu otići, kaže nam Silvano koji prije odlaska iz države ipak planira izaći na jesenski rok Hrvatskog jer želi upisati studij sestrinstva.

Možda će Hrvatski pasti, ali iz Likovnog zaslužuje 5: Umjesto eseja, maturant na B razini predao crtež
Share via
Copy link
Powered by Social Snap