Pretraga

Možda će Hrvatski pasti, ali iz Likovnog zaslužuje 5: Umjesto eseja, maturant na B razini predao crtež

Oko deset tisuća pristupnika osnovne razine Hrvatskog jezika danas je pisalo esej. Većina njih izrazito je nezadovoljna zadanim djelima, jer jedno od njih nije bilo na popisu djela u ispitnom katalogu. Iako ondje stoji da kao polazni tekst može biti zadan i neknjiževni ili književni tekst koji nije naveden u popisu, brojni s time nisu bili upoznati te su na društvenim mrežama nakon ispita krenuli protestirati. Protest pojavom Šimićeve pjesme na određeni je način odlučio iskazati i Silvano, učenik jedne medicinske škole. Esej jutros nije napisao, već se o temi odlučio izraziti likovnim putem.

Fotografija čitatelja

– Na B razini bile bile su pjesme od Šimića i Pupačića, pa sam lijepo ovo nacrtao i čekao da istekne pola sata, kaže nam Silvano koji je umjesto eseja odlučio predati ovaj crtež.

Maturanti koji se žalite zbog Šimića na eseju iz Hrvatskog, niste u pravu: Evo i zašto!

Naravno, ovo nije fotografija s ispita, već preslika onoga što je na ispitu nacrtao, jer na ispitu mobiteli nisu dozvoljeni.

– Na eseju sam se osjećao prevareno zato što njega nisu naveli među glavnim piscima u pjesništvu i svi imamo osjećaj kao da su namjerno tako stavili da nas vuku do granica, a kasnije se žale na nas. Znam da ako padnem esej ne prolazim Hrvatski, što je po nama malo previše, s obzirom u kojoj državi živimo. Nije ni čudo što svi idu van, meni prvom u planu otići, kaže nam Silvano koji prije odlaska iz države ipak planira izaći na jesenski rok Hrvatskog jer želi upisati studij sestrinstva.

Možda će Hrvatski pasti, ali iz Likovnog zaslužuje 5: Umjesto eseja, maturant na B razini predao crtež
Share via
Copy link
Powered by Social Snap