Pretraga

Srednja škola

Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac

U proteklih 10 godina rada u školi su se događale značajne promjene, bilo vezane uz programe, opremanje škole ili značajna dostignuća u njezinom radu.

Školske godine 1997./98. škola je dobila verifikaciju za novi program u području obrade drva, drvodjeljski tehničar-dizajner. Klasični drvodjeljski tehničar nije u potpunosti zadovoljavao nove tehnologije u drvnoj industriji te je na prijedlog struke, a u sprezi sa Zavodom za školstvo, izrađen novi program i profil zanimanja drvodjeljski tehničar-dizajner. Nakon završene prve generacije, na prijedlog Više savjetnice iz Agencije za strukovno obrazovanje i predavača predmeta struke, iz svih škola koje obrazuju učenike za zanimanje drvodjeljski tehničar-dizajner, izrađene su 2003. godine dopune programa, koji za sada, u potpunosti zadovoljava potrebe struke.

Školske godine 2000./2001. na inicijativu profesora i ravnatelja naše škole, a uz podršku Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, u školu je uveden novi program jedinstven u Republici Hrvatskoj za zanimanje meteorološki tehničar. Potrebe za takvim kadrom iskazali su, ne samo postaje HMZV-a, nego i meteorološke službe u zračnim lukama, poljoprivreda, šumarstvo, Hrvatska vojska i brojne služba čija djelatnost ovisi o kvalitetnim i pravovremenim meteorološkim podacima.

U Šumarskoj i drvodjeljskoj školi možete se obrazovati za:

  • šumar

  • drvodjeljski tehničar dizajner

  • metereološki tehničar

Priloženi dokumenti:
sumar novi kurikulum.pdf
novi drvodjeljski tehnicar dizajner.pdf
ProgramMeteorologije2004.pdf

Vatrogasna cesta 5

47000 Karlovac

Telefon: 047/609-599

Fax: 047/611-175

E-mail: sum.skola-klc@ka.t-com.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap