Pretraga

Srednja škola

Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju

Škola obavlja djelatnost strukovnog obrazovanja redovnih učenika i strukovno obrazovanje odraslih. Strukovno obrazovanje odraslih obuhvaća programe za stjecanje srednje stručne spreme, programe prekvalifikacije te programe stjecanja niže stručne spreme. Škola upisuje sljedeća zanimanja:

  • trogodišnja: automehaničar, autoelektričar, elektromehaničar, elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, vozač motornog vozila, stolar;
  • strojarski računalni tehničar, elektrotehničar, tehničar cestovnog prometa – novi strukovni kurikulum.

Školska zgrada koja se nalazi u ulici Dinka Šimunovića 12, Sinj, sagrađena je 1989. godine.

Za trogodišnja zanimanja: Upisnica, liječnička svjedodžba medicine rada i ugovori o naukovanju

Za četverogodišnja zanimanja: Upisnica, potvrda nadležnoga školskog liječnika

U posljednje vrijeme Škola aktivno radi na poboljšanju uvjeta rada kako djelatnicima, tako i učenicima. Nabavili smo prijenosna računala za sve djelatnike (Škola za život), a sve učionice (30) su opremljene projektorima, dok je u deset učionica instalirano isto toliko pametnih ploča sa širokokutnim projektorom. Najveći dio sredstava je ulagan u STEM područje, što omogućuje upotpunjavanje teoretskih znanja laboratorijskim vježbama kroz demonstracijske komplete. Škola preko CARNet-ove svjetlovodne infrastrukture ima pristup internetu velikom brzinom. Sve učionice i kabineti su povezani lokalnom vezom, a radi se na tome da cijela Škola ima bežični internet. Projekt će biti realiziran u idućoj školskoj godini.

Također, nabavljen je analogno-digitalni tahograf za obuku učenika u sektoru Promet i logistika, a u fazi smo nabave i 3D printera. Od školske godine 2020./21. smo u sustavu e-dnevnika. Drugi, treći i četvrti razredi idu na stručne ekskurzije u Zagreb u Institut Ruđer Bošković, Tehnički muzej te u Split na sajam ZAST-a, Slobodnu Dalmaciju, te posjete hidroelektranama u dogovoru s direktorima HE.Također idu u posjet Saboru RH, Uredu predsjednika RH, HRT-u. Vrijeme odlaska je u operativnim planovima i programima nastavnika elektrotehnike i politike i gospodarstva. Svrha odlaska je upoznavanje učenika s novim dostignućima na području elektrotehnike, a posjet Saboru je da se učenici upoznaju sa parlamentom, nosiocem zakonodavne vlasti RH. Učenici idu na natjecanja iz obrazovnih sektora: strojarstva, brodogradnje i metalurgije, elektrotehnike i računalstva, prometa i logistike, šumarstva, prerade i obrade drva, te sportska natjecanja u okviru školskog sportskog kluba. Voditelji su nastavnici stručnih predmeta i tjelesne i zdravstvene kulture.

Zgrada Tehničke i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju sagrađena je 1989. godine i kontinuirano se obavlja obrazovanje učenika strukovnih usmjerenja.
Nastava je organizirana radom u jednoj smjeni, kroz 24 razreda i sljedeća usmjerenja:

  • trogodišnja zanimanja: automehaničar, autoelektričar, elektromehaničar, elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, vozač motornog vozila, stolar;
  • četverogodišnja zanimanja: strojarski računalni tehničar, elektrotehničar, tehničar cestovnog prometa – novi strukovni kurikulum.

Danas škola broji 470 učenika te 67 djelatnika. Jedina smo srednja škola na području Cetinske krajine koja obrazuje navedena zanimanja. Škola je prepoznatljiva po svojim uspjesima na raznim natjecanjima. Nastavu smo organizirali kroz redovnu, ali i različite obilke fakultativne nastave.

Škola je moderno opremljena, a svakim danom se nastoji kvalitetu nastave podignuti na još višu razinu. Nabavili smo prijenosna računala za sve djelatnike (Škola za život), a sve učionice (30) su opremljene projektorima, dok je u deset učionica instalirano isto toliko pametnih ploča sa širokokutnim projektorom. Najveći dio sredstava je ulagan u STEM područje, što omogućuje upotpunjavanje teoretskih znanja laboratorijskim vježbama kroz demonstracijske komplete. Škola preko CARNet-ove svjetlovodne infrastrukture ima pristup internetu velikom brzinom. Sve učionice i kabineti su povezani lokalnom vezom, a radi se na tome da cijela Škola ima bežični internet. Projekt će biti realiziran u idućoj školskoj godini.

Također, nabavljen je analogno-digitalni tahograf za obuku učenika u sektoru Promet i logistika, a u fazi smo nabave i 3D printera. Od školske godine 2020./21. smo u sustavu e-dnevnika. Drugi, treći i četvrti razredi idu na stručne ekskurzije u Zagreb u Institut Ruđer Bošković, Tehnički muzej te u Split na sajam ZAST-a, Slobodnu Dalmaciju, te posjete hidroelektranama u dogovoru s direktorima HE. Također idu u posjet Saboru RH, Uredu predsjednika RH, HRT-u. Vrijeme odlaska je u operativnim planovima i programima nastavnika elektrotehnike i politike i gospodarstva. Svrha odlaska je upoznavanje učenika s novim dostignućima na području elektrotehnike, a posjet Saboru je da se učenici upoznaju sa parlamentom, nosiocem zakonodavne vlasti RH.

Učenici idu na natjecanja iz obrazovnih sektora: strojarstva, brodogradnje i metalurgije, elektrotehnike i računalstva, prometa i logistike, šumarstva, prerade i obrade drva, te sportska natjecanja u okviru školskog sportskog kluba. Početkom godine je otvorena specijalizirana učionica hidraulike, pneumatike i automatizacije, pa je škola sada bogatija za izuzetno vrijednu opremu koja će se koristiti u strojarskim zanimanjima. Uz to, uređena je praktikum za vježbe iz sektora Promet i logistika. Školska knjižnica je u fazi modernizacije. Radi se na on-line katalogu, a u planu je i nabava nove građe. Školska web stranica je također u fazi modernizacije.

Sve ovo navedeno je pokazatelj da škola posljednjih godina aktivno radi na tome da svi oni koji upišu bilo koje od zanimanja nakon završetka školovanja budu osposobljeni za zanimanje za koje su se obrazovali u Tehničkoj i industrijskoj školi Ruđera Boškovića u Sinju.

Promotivnu prezentaciju možete pogledati OVDJE.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap