Pretraga

Studenti u proljetnim akcijama: Studentski projekti realizirani uz potporu SC u Varaždinu

A- A+

Studenti u Varaždinu, Čakovcu, Bjelovaru, Križevcima i Koprivnici osmislili su divne proljetne projekte u čijoj realizaciji im je financijski pomogao Studentski centar u Varaždinu i to iz prikupljenih sredstva od 0,5 posto naknade te vlastitim sredstvima SCV.

Foto: SC Varaždin

Kako su zimski i proljetni Poziv za financiranje studentskih projekata već dobro poznati našim studentima, prijavljeni projekti iz područja sporta, kulture, znanosti i edukacije postaju sve kreativniji i raznovrsniji, a svakako su u toplijim mjesecima više orjentirani na outdoor aktivnosti i sport, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Zeleni korak naprijed

Svaki korak prema prirodi čini nas sretnijim i boljim, pa su tako studenti Veleučilišta u Bjelovaru nabavili planinarsku opremu i krenuli na Medvednicu, a studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima novim biciklima odlučili su obilaziti pašnjake, voćnjake, staje za životinje, vinograde u sklopu svoje dinamične studentske prakse. Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu održao je dvodnevno događanje Zeleni korak naprijed: Dani održivog razvoja na kojem su razmatrana konkretna rješenja i održive prakse u zaštiti okoliša, uređenja zelenih oaza, smanjenja otpada na lokalnoj razini. Studenti Geotehničkog fakulteta Varaždin realizirali su projekt pod nazivom Poticanje studenata na boravak u prirodi i posjetili Mariborsko pohorje i Žumberačko gorje.

Maštaj, zamisli, ostvari

Studentski odbor domova SC u Varaždinu kroz svoj projekt omogućio je stanarima domova sudjelovanje u radionicama glazbene produkcije i satovima klavira, a u dva navrata organizirane su jako zabavne i kreativne slikarske družionice. Erasmus studentska mreža Čakovec realizirala je teambulding za svoje stare i nove članove u parku Akredo pod nazivom Udruge dobrih emocija, a organizirala je i 2. Lokalnu platformu ESN gdje su na radionicama radili na vještinama organizacije i planiranja događanja, timskog rada, logističkog menadžmenta.

Sport i zabava

Studentski odbor SCV osmislio je pravi Plesnjak na trgu između novog i starog studentskog doma, a realizirali su i omiljenu Roštiljadu, Paintball u Vinogradima Ludbreškim, Rafting na Dravi i završni party na Dravskim bazenima. I ove godine pomogli smo održavanje Sportskih igri studenata sjeverozapadne Hrvatske održanog u organizaciji Međimurskog veleučilišta Čakovec i Učiteljskog fakulteta Čakovec, Brucošijade u organizaciji Studentskog odbora FOI i odlazak studenata Geotehničkog fakulteta na Georudarijadu, a posebno smo ponosni na FOI tim koji je ove godine osvojio čak 10 medalja na STEM games u Umagu.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.