Pretraga

Zanima vas informacijska i kibernetička sigurnost? Ovo je studij za vas

A- A+

Podaci na globalnoj razini govore da se radi kibernetičkog kriminala svake godine gubi 295 milijardi eura. Mali broj institucija koje se nađu u takvoj situaciji mogu osigurati resurse za oporavak, a cijena povrede podataka za mala i srednja poduzeća u svijetu procjenjuje se na 110 000 do čak 1,15 milijuna eura.

Foto: FER

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) ima rješenje za ublažavanje tih problema, koje se temelji na tome da se postojeći djelatnici dodatno educiraju za rad u području sigurnosti.

FER od 2010. godine izvodi poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost čiji je cilj edukacija i osposobljavanje stručnjaka za informacijsku i kibernetičku sigurnost. Taj studij namijenjen je stručnjacima iz raznih domena koji nisu u sigurnosti te ih se dodatno obučava za poslove, a potencijalno, i karijeru u sigurnosti.

Ulaganjem u vlastito znanje ili znanje svojih zaposlenika razvijate vještine i znanja potrebna da budete korak ispred digitalnih prijetnji i osigurate sigurnu zaštitu podataka za svoje klijente i vašu organizaciju. Edukacija zaposlenika ujedno je najbolji način da ih se motivira, dok istovremeno povećavate vrijednost ljudskih resursa cjelokupne organizacije, institucije ili poduzeća.

Trenutačno je otvoren natječaj za upis generacije u akademsku godinu 2024./2025., koji traje do 23. rujna 2024. godine, a sve dodatne informacije raspoložive su  na poveznici ovdje.

Glavne prednosti studija

Osim što stručno usavršavate sve tehnološke aspekte informacijske i kibernetičke sigurnosti kao što su upravljanje sigurnosnim rizicima, izrada informatičkih alata za zaštitu od prijetnji te upoznavanje s pravnim aspektima informacijske sigurnosti, studij omogućuje kvalitetno i vrijedno iskustvo višeg obrazovanja:

  • predavanja vođena od strane nastavnika studija, gostujućih predavača iz zemlje i inozemstva te stručnjaka iz informacijske sigurnosti
  • osigurano praktično iskustvo u obliku seminara i radionica za raspravu i razradu studijskih slučaja
  • održavanje nastave u poslijepodnevnim satima kako bi zaposleni polaznici mogli aktivno sudjelovati na predavanjima
  • mogućnost izrade, ocjene i obrane završnog specijalističkog rada u trećem semestru
  • samostalni izbor neobaveznih kolegija ovisno interesu polaznika uz mogućnost odabira kolegija i s drugih poslijediplomskih studija
  • individualno mentorstvo
  • mreža profesora i stručnjaka spremna podijeliti svoje iskustvo i pomoći na svakom koraku
  • mogućnost plaćanja školarine u ratama