Pretraga

Učiti za ispite ili gledati Vatrene? Troje studenata priča nam kako su uskladili rokove sa Svjetskim prvenstvom

A- A+

Nakon svih pobjeda i samo jednog poraza spektakularno smo, diljem Hrvatske, dočekali naše Vatrene. Nogometnu reprezentaciju srebrnog svjetskog sjaja koja je upravo ispisala stranice povijesti. Dojmovi su se slegli i možemo reći da je bilo prilično stresno, ali nezaboravno. U takvom je sjećanju ovo prvenstvo sigurno ostalo i svim onim studentima koji su se našli u nezavidnom vrtlogu ispitnih rokova s jedne i Svjetskog s druge strane. Pitali smo ih kako su to sve izdržali, a oni su s nama podijelili svoje dojmove.

Foto: Twitter 9gag

Izdvojeni članak

VATRENI OSVOJILI SREBRO I SRCA SVIJETA! Zagreb veličanstveno dočekuje repku kojoj se klanja baš cijeli svijet

‘Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska je osvojila naša srca’. Naslovi su to u medijima diljem zemaljske kugle. Vatreni su tako osvoili i naša srca pa smo posljednjih nekoliko tjedana obveze i posao, koliko god smo mogli, prilagođavali upravo utakmicama. Žonglirati je tu obvezama najteže bilo, sigurni smo, studentima, koje je ovo prvenstvo zateklo usred ispitnih rokova. Diplomirati ili slaviti svjetsko srebro – pitanje je sad – a troje studenata daje nam svoje mišljenje.

Sanja (25): Usmene ispite sam dogovarala prema utakmicama, a neke sam i odgodila

Studentica Kemijsko-tehnološkog fakulteta iz Splita kaže nam kako je pratila sve utakmice u kojima je igrala Hrvatska, ali i neke druge. Svoje je ispite i fakultetske obveze usklađivala s utakmicama, kaže nam.

“Ispitni rokovi su mi trajali do 15.7. Organizirala sam se tako da sam si usmene namještala prema našim utakmicama, a neke sam usmene čak i odgodila zbog utakmica”, rekla nam je Sanja.

Na pitanje što joj je u trenutku bilo važnije – učiti za ispite ili gledati Vatrene – kaže da joj je faks ipak na prvom mjestu. Na sreću, kaže nam, ipak nije morala birati jer se uspjela dobro organizirati, ali da je, možda bi poneki ispit preskočila jer ‘fala Bogu, postoji rokovi i u deveton misecu’.

Frano (23): Završio sam ranije s ispitima pa nije bilo velike organizacije

Studenti Pravnog fakulteta poput Frane (23) i bez Svjetskog prvenstva na pameti imaju previše obveza. No, on jako dobro organizira svoje vrijeme, čemu u prilog ide i činjenica da je sve ispite riješio do 22. lipnja. Na taj je način uspio nesmetano gledati važnije utakmice i bodriti Vatrene do kraja. Razumljivo, sve utakmice u kojima su igrali naši je pratio, a u knockout fazi pratio je i ostale. Na naše pitanje o tome što bi mu bilo draže – položiti zadnji ispit ili gledati Vatrene u finalu – dao je veoma simpatičan odgovor.

“A mislim da je to k’o da Luku pitaš jel’ mu draže da je osvojio zlatnu loptu ili trofej prvaka svijeta”, simpatično kaže Frano

Ivan (23): Hvala lijepa, bitniji mi je faks

Naš sljedeći sugovornik bio je nešto sramežljiviji. Za potrebe ovog teksta nazvat ćemo ga Ivan (23), a razlog anonimnosti sigurno leži u činjenici da je veoma odrješito izbrao polaganje ispita u ljetnom roku ispred praćenja Vatrenih i Svjetskog prvenstva. Nije pratio sve utakmice, a ispitni rokovi su mu završili početkom srpnja pa baš i nije morao previše žonglirati, no smatra kako se uz dobar raspored sve može. Kaže kako bi mu veća radost ipak bila položiti najteži ispit na faksu.

“Jesam li zapostavio ispite, apsolutno ne. Hvala lepa, ali ipak bih prvo položio najteži ispit”, rekao nam je Ivan.