Pretraga

Ako ste u potrazi za dobrim filmovima, donosimo par ideja: Ovi klasici su izašli prije dvadeset godina

A- A+

Dobrih i loših filmova ima mali milijun. Postoje oni koji su prema kritici dobri, ali ih u stvarnosti jedva uspijevate pogledati, kao i obrnute situacije – filmove koji su maksimalno popljuvani, a postignu ogroman komercijalni uspjeh.

Izvor fotografije: HAVC

Filmska umjetnost je lako moguća ona koja je svima najprimamljivija, rame uz rame uz glazbenu industriju. I baš zato često dolazi do zasićenja tržišta: previše filmova, teško je odlučiti što uopće gledati.

Nekada davno se filmovi nisu mogli toliko lako snimati kao što je danas slučaj – ipak je bilo potrebno imati nešto veći budžet (iako su filmovi vizualno bili puno ‘gori’ nego što su danas). Filmovi koji su uspjeli dobiti budžet su bili najbolji od najboljeg, pa ne čudi što neke od njih i dan danas gledamo.

Dobar film neće nikad izaći iz mode, zato što on uvijek govori nešto – ima jasnu poruku koja dopire do svakog gledatelja, bez obzira na njihovu pozadinu. Dobar dio takvih klasika je izašao prije dvadeset godina – 2001. godine. Ako ste trenutno u potrazi za nekim kvalitetnim filmom, donosimo nekoliko prijedloga. Ponuda je raznolika!

Izdvojeni članak
netflix otvoren na laptopu

Za sve koji provode ljeto pred Netflixom: Donosimo trenutno 10 najgledanijih stvari

Harry Potter i Kamen mudraca

Oceanovih 11

Princezini dnevnici

Plavuša s Harvarda

Gospodar prstenova: Prstenova družina

Shrek

Moulin Rouge!

Pearl Harbor

Povratak mumije

Hannibal