Pretraga

Ovo će biti zanimljivo: Jarun očekuje okupacija brodocikala koje je konstruiralo više od 350 studenata iz cijele Europe

A- A+

Od 23. do 27. svibnja, Jarun će ugostiti preko 350 studenata iz cijele Europe, koji će se neobičnim vodenim vozilicima, natjecati u nekoliko disciplina u sklopu Međunarodna regate brodocikala (International Waterbike Regatta).

Inače ova je regata vrlo popularna i ima dugu tradiciju o čemu svjedoči podatak da će predstojeća na Jarunu biti 39. po redu. Organizira ju Hrvatsko udruženje studenata brodogradnje (HUSB), a spomenutih preko 350 studenata, koji će se predstaviti s 38 brodocikala, dolaze s 20-ak tehničkih fakulteta iz cijele Europe.

Izdvojeni članak

Legendarna regata Sv. Duje ili Heey Hey Luka

Svako plovilo odnosno brodocikl koji će sudjelovati u utrkama je jedinstveno i izvedeno na drugačiji način.

Plovila izrađuju studenti kojima je cilj naći kompromis u njihovoj izvedbi kako bi ostvarili što bolje rezultate u pojedinim disciplinama te na kraju pobijedili. S obzirom da se radi o plovilima koja se pokreću pedaliranjem, uz konstruktorske sposobnosti za pobjedu će biti potrebna i dobra fizička sprema pilota.

Discipline su i osmišljene tako da do izražaja dođu performanse broda i kondicijska spremnost natjecatelja.

Detaljnije informacije o ovom zabavnom događaju, koji nas podsjeća na legendarnu animiranu seriju Wacky Races, možete pogledati na Facebook eventu Regate.

Prošle se godine International Waterbike Regatta održavala u poljskom gradiću Ilawi, a neke od zanimljivih detalja, možete vidjeti u potonjem video prilogu.