Pretraga

Drugi video na YouTubeu prešao 2 milijarde pogleda!

A- A+

Do početka ovog tjedna ‘Gangnam Style’ južnokorejskog izvođača PSY-a, bio je jedini video s više od dvije milijarde pogleda na YouTubeu, no sada je dobio ‘društvo’. Riječ je o pjesmi ‘See You Again’ koju izvode Wiz Khalifa i Charlie Puth, a koja je u godinu i pol dana uspjela doći do vrtoglavih dvije milijarde i 75 milijuna pogleda na najznačajnijem mrežnom video servisu.

Screenshot: YouTube

Od ostalih konkurenata, najozbiljniju tendenciju da uđe u klub dvije milijarde pokazuje video spot pjesme ‘Sorry’ Justina Biebera. O tome nam svjedoči podatak da je spot za tu pjesmu u nepunih godinu dana došao do milijardu i 870 milijuna pogleda.

Izdvojeni članak

Trideseti video prešao milijardu pogleda na YouTubeu: Riječ je o pjesmi iz 2013.

Zanimljivo da je istog dana (22. listopada) kada i ‘Sorry’, na YouTubeu osvanuo i Adelin megahit ‘Hello’, koji također bilježi visoku brojku pogleda i tendenciju dolaska do dvije milijarde.

U dakle manje od godinu dana spomenuta pjesma Adele je skupila milijardu i 737 milijuna pogleda.

Kada je riječ o izvođačima koji imaju više videa s preko milijardu pogleda na YouTubeu ljestvicu predvodi Justin Biber s čak tri pjesme, dok ih po dva imaju Katty Perry (‘Roar’ i ‘Dark Horse’) i Taylor Swift (‘Blank Space’ i ‘Shake It Off’).

Vijesti dodajmo kako je trenutačno 31 video prešao magičnih milijardu pogleda na YouTubeu, a prvi sljedeći koji bi to mogao postati, u ovom trenutku je ‘Gentleman’ spomenutog Južnokorejca PSY-a.