Pretraga

[FOTO] Studenti dizajnirali bicikl koji u vožnji pere rublje

A- A+

Koliko vam je puta izgovor za nebavljenje sportskim aktivnostima bilo obavljanje kućanskih poslova? Od uskoro taj izgovor možda više nećete imati, zahvaljujući kreativnim studentima koji su osmislili spravu za vježbanje koja istovremeno pere rublje.

Izvor: Livestrongcdn.com

Činjenica je kako zaposleni nemaju vremena za sve što bi htjeli obaviti, pa ponekad zaista žele vježbati, ali jednostavno ne stignu. Radni dan ne staje završetkom radnog vremena – tu su razni kućanski poslovi poput pranja rublja, ali možda vam ovaj posao u budućnosti neće biti izgovor fizičke neaktivnosti.

Studenti sa sveučilišta Dalian Nationalities u Kini osmislili su i napravili dizajn inovativnog sobnog bicikla. Bike Washing Machine, skraćeno BWM kombinira stacionarni bicikl i perilicu rublja te tako istovremeno možete vježbati i prati prljavo rublje. Kada ‘vozite’ ovaj bicikl, pedaliranjem okrećete bubanj i on se rotira. Kinetička se energija pretvara u električnu koja puni bateriju i takva se energija onda koristi za pokretanje zaslona na biciklu ili ostaje pohranjena za drugačiju uporabu.

Iako je ovaj bicikl san svakog ‘multitaskera’, nije još poznato koliko bismo morali pedalirati da bi oprali određenu količinu rublja. Poznato je samo kako bi na dizajnu bubnja postojao i otvor kroz koji bi se ispustila prljava i usula čista voda.

Hoće li se i kada ovaj bicikl proizvesti, još se ne zna. Jer osim što bi bio odlično rješenje za prezaposlene koji vole vježbati, ekološki je puno prihvatljiviji i možda bismo uspjeli uštedjeti i koju kunu na računima  za struju i vodu.

Kako ovaj inovativni dizajn kineskih studenata izgleda, pogledajte u fotogaleriji.

Copy link
Powered by Social Snap