Pretraga

Hrvatska PC igra nije ni izašla, a već zaradila oko četvrt milijuna kuna

A- A+

Hrvatska PC igra ‘Legends of Dawn’ na tržište treba izaći za mjesec dana, a tvrtka Dreamatrix je već sad zaradila 240 tisuća kuna. Radi se o prvom hrvatskom projektu koji je odabran na Kickstarteru, najjačem portalu na svijetu za financiranje kreativnih projekata. Suvlasnik Dreamatrixa Marko Banjac zadovoljan je nevjerojatnim uspjehom igre o starohrvatskim božanstvima smještenima na kontinentu Narr, prenosi Večernji list.

U današnje vrijeme hrvatski izumi sve više prodiru na svjetsko tržište pa je bilo samo pitanje vremena kad će se dogoditi i revolucija među video igrama. ‘Legends of Dawn‘ je igra koju je osmislio Marko Banjac, suvlasnik tvrtke Dreamatrix, koja treba izaći na tržište za mjesec dana, a u prednarudžbama je već sad ostvarila zaradu od 240 tisuća kuna.

Izdvojeni članak

Mladić osmislio aplikaciju za kojom su poludjele tisuće Hrvata


www.hcl.hr

Izdvojeni članak

Učenik prvog razreda Ruđera napravio bolji punjač od Nokije

Hrvatska PC igra bilježi nevjerojatnu zaradu

Tvrtka Dreamatrix već 10 godina uspješno posluje, a njen suvlasnik Marko Banjac objasnio je kako su na ‘Legends of Dawn’ radili pet godina, što se i isplatilo. Osim što je igra u prednarudžbi zaradila skoro četvrt milijuna kuna, radi se o prvom hrvatskom projektu koji je odabrao Kickstarter, najjači svjetski portal za financiranje kreativnih projekata.

– Vrlo smo sretni zbog pozitivnog i velikog odjeka jer je jedno napraviti igru, a sasvim drugo plasirati je, izjavio je Banjac za Večernji list. Nadodao je kako je igra napravljena njihovim programerskim alatima, a njena posebnost je u tome što sudbinu igrača određuju drevna starohrvatska božanstva, poput Velesa, Peruna i Svaroga, a važnu ulogu ima i glagoljica.

Fantazija s starohrvatskim božanstvima

‘Legends Of Dawn’ igračima pruža mnoštvo uzbudljivih izazova, ali i opasnosti od raznih bića koja obitavaju u svijetu fantazije kojom zemlja Narr obiluje. Ono što ovu igru razlikuje od drugih sličnog žanra je činjenica da igrač izgrađuje virtualnu osobnost i može odlutati u svijet magije i čudovišta, bilo da je riječ o nadzemlju ili podzemlju, gdje se susreće s četiri rase: izumirući Patuljci, Vilenjaci, Ljudi i Daniani.

Igra omogućuje slaganje magije kakvu god poželite, s tim da joj se dodjeljuje originalno ime, svrha i jedinstvena snaga. Sve to postižete uz pomoć runa koje skupljate širom svijeta. Starohrvatski bogovi Veles, Perun i Svarog nagrađuju igrače u skladu s njihovim žrtvama. Igrači mogu završiti igru ako pronađu sve dijelove legendarnog artefakta koji su zle sile rastavile i razasule širom svijet.