Pretraga

Influenceri na Instagramu dobivaju i do 35.000 dolara: Sve što trebaju je objaviti reelse

A- A+

Instagram je počeo influencerima davati masne pare, samo kako bi snimali reelse i bili konkurentni kreatorima na TikToku. Neki su dobili i do vrtoglavih 35.000 američkih dolara.

instagram

Foto: Unsplash; Solen Feyissa

Instagram nudi nevjeroatne cifre kreatorima samo kako bi objavljivali reelse, kompanijim pandan popularnim kratkim videima na TikToku. Još je u srpnju izvršni direktor Facebooka, koji se sada zove Meta, najavio da će kroz iduću godinu dati oko milijardu dolara kreatorima, piše Verge.

Najnovije informacije pokazuju koliko bi pojedini kreatori i influenceri na Instagramu mogli dobiti novca za reels i koliko moraju imati pregleda na videima da bi dobili maksimalni bonus.

Izdvojeni članak

Hrvatska ima 450 influencera znanja: Postanite jedan od njih!

Verge piše o nekim influencerima koji su dobili i po 35.000 dolara ako njihov reel prijeđe 58,31 milijuna pregleda videa u mjesec dana.

Neki su korisnici Instagrama dobili prozorčiće u kojima im se nudi novac za reelse, doduše, dosta manji iznosi. Tako je Maddy Corbin koja ima 52.000 followera na Instagramu, dobila ponudu od 1.000 dolara, ali kaže i kako zna neke kojima je Instagram nudio 600 ili 800 dolara. Još uvijek se ipak ne čini, piše Verge, da postoji neka jasna korelacija između broja pratitelja i iznosa novca.