Pretraga

Instagram konačno uveo reda u komentare, a stigla i novost koju će obožavati ljubitelji selfieja

A- A+

Ako ste među onima kojima je ponekada draže čitati komentare od samih objava, a Instagram vam je do sada otežavao posao pronalaska najboljih, dobre vijesti – po uzoru na Facebook komentari i na ovoj društvenoj mreži postaju pregledniji. Osim te, Instagram je uveo još jednu novost, ovoga puta za sve selfie ljubitelje koji žude za time da njihove fotke izgledaju profesionalnije.

foto: pixabay

Svima nam je jasno da su ponekada komentari na društvenim mrežama zanimljiviji od same objave ispod koje se nalaze. No, na Instagramu je do onih najboljih do sada bilo moguće doći samo upornim ‘skrolanjem’. Naime, klikom na prikaz komentara za čitanje se otvaralo samo nekoliko njih posljednjih.

U najnovijoj verziji ove aplikacije došlo je do uvođenja reda u pregled komentara pa se sada, po uzoru na Facebooku komentari izlistavaju prema popularnosti. Dakle, klikom na ‘Pogledajte svih 300 komentara’, prikazani će biti oni koji imaju najveći broj sviđanja i algoritmički su smješteni na prvih nekoliko mjesta ispod objave.

Druga novost koju je Instagram najavio čak i putem videa obožavat će svi ljubitelji selfija. Naime, uveden je fokus način fotografiranja unutar Instagram priča. Ukratko, aplikacija prepoznaje lice koje želite fotografirati, a potom zamućuje pozadinu, tako da fotografija izgleda vrlo profesionalno.

No, valja napomenuti kako je fokus značajka dostupna samo na iPhone 6S i novijim uređajima te Androidima iz 2015. i novijima.

Kako se značajka koristi? Nakon što uđete u aplikaciju, uđite u Instagram priču. Na dnu ekrana bit će vam ponuđene opcije fotografiranja: ‘uobičajeno’, ‘boomerang’, a među njima se nalazi i ‘fokus’. Ukoliko želite odabrati potonju, dovoljno je kiknuti na nju. Ako vam je i dalje nejasno kako se ova opcija koristi, možete to doznati u videu koji slijedi.