Pretraga

Jubilarna 350. Potjera: Ovo su najvažniji brojevi popularnog kviza

A- A+

Na HTV-u će se 25. travnja u standardnom terminu od 18 sati i 10 minuta emitirati jubilarno, 350. izdanje Potjere. Ovaj kviz, kojemu je autor britanski ITV prikazuje se na javnoj hrvatskoj televiziji od studenog 2013. godine. Donosimo vam značajne brojeve, koji su zabilježeni od tada, poput najvećeg osvojenog iznosa ili rekordnog broja brzopoteznih odgovora.

Izvor: PR HTV

Okruglo 350. izdanje kviza Potjera na HTV-u emitirat će se u standardnom terminu za sedam dana. Do sada je u dvije i pol godine prikazivanja došlo do određenih izmjena od kojih je najveća privremeni odlazak Mirka Miočića s mjesta lovca te zasjedanje Krešimira Sučevića-Međerala na njegovo mjesto.

Izdvojeni članak

Legendarni kvizaš Mirko Miočić odlazi iz Potjere!

Najveći iznos odnio maturant iz Slavonskog Broda

– Uzbudljiva igra znanja i brzine privukla je tijekom godina mnoge gledatelje i natjecatelje. Kroz emisiju ih je prošlo 1400, no neki su se natjecali više puta, pa je broj onih koji su se pojavili u kvizu nešto manji od toga broja. Rekorder po broju pojavljivanja je Dragan Medar, profesor iz Splita, koji je u tom kvizu sudjelovao pet puta, stoji u priopćenju poslanom medijima od strane HTV-a.

Kada je riječ o najvećem pojedinačnom osvojenom iznosu, rekorder je maturant iz Slavonskog Broda Luka Vidović koji je stigao sam u završnu Potjeru i tamo protiv Kotige obranio iznos od 100 tisuća kuna.

Najveći ekipni iznos osvojilo je troje profesora u ožujku prošle godine. Marijana, Bruno i Zlatko otišli su iz Potjere s 250 tisuća kuna odnosno s nešto više od 83 tisuće kuna pojedinačno.

Student matematike Martin Brkić rekorder je po broju odgovorenih brzopoteznih pitanja. U svega 60 sekundi uspio je ponuditi 13 točnih odgovora, na što mu je lovac Dean Kotiga dao najveću višu ponudu od 182.500 kuna. Ipak Martin je išao na srednju ponudu te je zajedno sa suigračem Antom obranio 63.000 kuna u završnoj potjeri.

Brojčanim podacima dodajmo i podatak da novi lovac i poznati kvizaš Krešimir Sučević-Međeral do sada još nijednoj ekipi nije dozvolio da odnese novac iz Potjere.

Lovci su više lovci, a manje ljudi pa manje i griješe od ostalih natjecatelja

– Mirkovo je znanje obogaćeno iskustvom i često nas u kvizu počasti pričom povezanom s nekom temom. Sinonim je za kviz na ovim prostorima i želimo mu brz oporavak. Morana je jako lucidna i nepredvidiva, pa natjecateljima često priušti dramatičnu završnicu. Dean je enfant terrible i wunderkind u jednoj osobi, a Krešo se posljednji pridružio lovačkome timu i odmah dokazao da mu je u tome stolcu mjesto. Važno je reći da su i lovci ljudi, a ljudski je griješiti. Budući da su više lovci, a manje ljudi, normalno je da griješe manje od natjecatelja. Zato smo ih i odabrali!, povodom 350. izdanja Potjere lovce je ukratko pohvalio urednik emisije Igor Grković.

Ukoliko ste i vi među osobama koje se vole okušati u kviz natjecanjima ili se planirate prijaviti na Potjeru, na sljedećim linkovima riješite pitanja iz rekordnih Potjera te jedan koja je za srednja.hr napravila lovkinja Morana Zibar.

Riješite pitanja iz Potjere u kojoj je osvojeno rekordnih 250 tisuća kuna

Odgovorite na brzopotezna pitanja iz rekordne epizode Potjere!

[KVIZ MAHERICA] ‘Opaka’ lovkinja iz Potjere Morana Zibar sastavila je kviz za vas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap