Pretraga

Naš reprezentativac Borna Sosa neke je testove u školi pisao – stojećki, a želio je studirati fiziku

A- A+

Lijevi bočni hrvatske reprezentacije, 24-godišnji Borna Sosa, koji je za našu reprezentaciju debitirao 2021. u utakmici Hrvatske i Rusije, u emisiji Roberta Knjaza otkrio je kako bi, da nije nogometaš, bio fizičar jer mu je to bio najdraži predmet u školi. Uz to, njegovi školski prijatelji otkrili su da je neke ispite pisao – stojećki, a samo je ispit iz matematike pisao drugom rukom.

Borna Sosa | Foto: HRT/YouTube Knjaz TV screenshot

Borna Sosa, 24-godišnji nogometaš koji ove godine nastupa za našu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Katru u emisiji televizijskog voditelja Roberta Knjaza ‘Knjaz kod Vatrenih’ otkrio je detalje iz svog privatnog života. Tako je rekao da nije nogometaš da bi bio – fizičar.

– U idućem životu nadam se da ću biti fizičar pošto mi je to oduvijek bio najdraži predmet u školi i predmet koji mi je uvijek išao i iz kojeg sam uvijek išao na natjecanja. Htio sam i studirati fiziku, ali na kraju se ispostavilo ipak bolje igrati nogomet, objasnio je Borna.

‘Nije mogao sjediti tijekom pisanja ispita pa je stajao ispred klupe i rješavao tako cijeli ispit ‘

Kasnije je upisao i fakultet, ali kako je rekao u emisiji, ‘na kratko’ te je studirao komunikacijski menadžment na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Ljubav prema fizici rodila se još u osnovnoj školi, a njegovi prijatelji su otkrili dosta neobičnu stvar koju je radio kada bi iz tog predmeta pisao ispit.

– Testove iz matematike i fizike je uvijek pisao stojećki. Znači nije mogao sjediti cijelo vrijeme tijekom pisanja ispita tako da je stajao ispred klupe i rješavao tako cijeli ispit od početka do kraja, rekao je Bornin školski prijatelj Borna Vragović.

Izdvojeni članak

[Obrazovni karton repke] Kakvi su učenici bili Vatreni? ‘Imao sam 5.0 u osnovnoj, volio sam matematiku’

‘Matematiku sam pisao s lijevom rukom, a sve ostale predmete s desnom’

Borna je potvrdio da je to istina, ali i otkrio još jednu neobičnu stvar koju je radio kada bi pisao ispit iz matematike.

– Matematiku sam pisao s lijevom rukom, a sve ostale predmete s desnom. Luda kombinacija definitivno. Ja sam dešnjak, a s lijevom sam pisao. Jednostavno to neki ljudi imaju u sebi, kao što neki nogometaši mogu igrati lijevom i desnom nogom. Brojeve mi je nekako jednostavnije s lijevom, jer inače sam ih pisao desnom, ali uvijek naopako pa su me onda svi pitali jesam ja ljevak, istaknuo je Borna.

Izdvojeni članak

Kolinda neće biti sretna: Perišić priznao kako je u srednjoj prepisivao od svoje supruge

Njegova ‘supermoć’ je ta što u sekundi izbroji koliko slova ima u jednoj rečenici

No, to nije sve. Kao najčudniju stvar kod Borne njegovi su prijatelji istaknuli to što može u sekundi izbrojiti točno sva slova u jednoj rečenici.

– Istina, a to sam pokupio od tate. Jer on je meni prvi rekao ajde mi reci rečenicu pa ti ja kažem koliko ima slova i ja sam njemu rekao kao da nema šanse. I onda kada je pogodio sva slova, onda sam ja rekao njemu da on meni isto tako kaže i onda sam i ja sve iz prve pogodio tako da mislim da je to njegov talent, ispričao je Borna.

Obrazovni karton svih Vatrenih možete pročitati ovdje, a cijelu epizodu s Bornom možete pogledati na Knjazovom YouTube kanalu:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap