Pretraga

Nek’ se kuva fažol, a ne mi: Što su poručili splitski učenici na prosvjedu za klimu

A- A+

U petak 15. ožujka u cijelom svijetu okupilo se preko milijun i pol učenika na školskom štrajku za klimu. Mladi u velikom broju diljem svijeta poručili su vladajućima kako je vrijeme da se po pitanju klimatskih promjena počnu poduzimati snažne mjere, jer vremena više nema. Njihov poseban alat za slanje tih poruka bili su transparenti. Pogledajte što su sve putem transparenata poručili Splićani.

https://www.instagram.com/p/BvCUj8sg4Wt/

Hrvatska je u petak svjedočila jednom od najvećih učeničkih prosvjeda ovog desetljeća. Ukupno više od 3.000 učenika okupilo se u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Varaždinu, Puli, Križevcima, Belom Manastiru i na Visu.

Javili su nam se učenici iz Splita, u kojem se okupilo oko 500 učenika. Svojim transparentima istaknuli su probleme globalnog zatopljenja, ali i probleme zagađenja okoliša i plastike u moru. Njihove transparente pogledajte u galeriji.

U Zagrebu su nas učenici podsjetili na ekološki osviještenog Mišu Kovača, ali i kako Titanik danas ne bi imao problema sa santom leda. Cijeli ugođaj zagrebačkog prosvjeda možete pogledati u videu.
____________________________

Portal srednja.hr u ponedjeljak 18. ožujka u 18h organizira tribinu [Kazalište i mladi] Mogu li učenici spasiti Zemlju? Više informacija o tribini pročitajte ovdje.

Nek’ se kuva fažol, a ne mi: Što su poručili splitski učenici na prosvjedu za klimu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap