Pretraga

Ovo je bez konkurencije najslušanija pjesma u Hrvatskoj u travnju

A- A+

Dugo iščekivani singl splitskog kantautora Gibonnija ‘Onako od oka’, bez konkurencije je vladao tijekom travnja u radijskom eteru Lijepe naše. Naime, svakog ponedjeljka Hrvatska diskografska udruga objavljuje službenu ljestvicu 40 najslušanijih pjesama, uzimajući u obzir podatke s više od 140 lokalnih, regionalnih i nacionalnih radio postaja. Tako je na pet njih, koje su zakvačile travanj, pjesma ‘Onako od oka’, svaki put bila na prvom mjestu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prema podacima jedine sveobuhvatne i službene ljestvice radijskog emitiranja, koju svakog tjedna objavljuje Hrvatska diskografska udruga, najbolje plasmane tijekom proteklog mjeseca ostvarila je Gibonnijeva pjesma ‘Onako od oka‘. U svih pet tjedana koji su dotakli travanj, bila je na čelnoj poziciji Hr top 40.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom ožujka

Već u drugom tjednu na Hr top 40 zauzela prvo mjesto

Inače, još od vremena vladavine Vatrine pjesme ‘Tango’ nije bilo ovoliko uvjerljivo vodstvo neke pjesme u radijskom eteru.

‘Onako od oka’ sedmi je tjedan na ljestvici Hr top 40, a već u drugom je dospjela na sami vrh. Od tada, nije s njega ni sišla.

Da je ova pjesma, našla svoju publiku i u drugim medijima svjedoči podatak da je u nešto više od tri tjedna, službeni spot na YouTubeu pregledan oko 600.000 puta.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

I 40. tjedan na ljestvici, ‘Tvoj glas’ još uvijek unutar top 10

Uz uvjerljivost kojom je Gibonnijev novi singl osvojio radijski eter, fascinira i okolnost da se nakon 40. tjedana na listi Hr top 40, još uvijek rado pušta i sluša ‘Tvoj glas’ Nene Belana i Maje Posavec.

Kroz travanj je doduše nekoliko puta ‘ispadala’ iz top 10, ali se  u posljednjem tjednu opet vratila, upravo na 10. poziciju. 

Kada je pak riječ o ostalim veoma slušanim pjesmama, treba svakako istaknuti suradnju Petra Graše i Hane Huljić to jest njihov singl ‘Srce za vodiča’. Ova je pjesma na Hr top 40 ušla prije tri tjedna, odmah na 6. mjesto, da bi u preostala dva zauzela druge pozicije, odmah iza ‘Onako od oka’. Na YouTubeu je skupila u nepunih mjesec dana preko 700.000 pogleda.

Visoko i dalje kotira prošlomjesečna najslušanija pjesma ‘Nisi tu’, koju izvode Nikola Marjanović i Songkillers, a uz nju je u top 5 na svim travanjskim listama i Detourova stvar ‘Zaljubila sam se’.

Ako već niste, poslušajte Gibonnijev hit singl ‘Onako od oka’.   

Share via
Copy link
Powered by Social Snap