Počelo Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo u Rijeci: Hrvatske predstavnice teško stradale u prvoj utakmici

Rijeka je prije dvije godine, zajedno sa Zagrebom ugostila Europske sveučilišne igre, koje su privukle oko 5.000 studenata sportaša, a već danas, dakle dvije godine poslije, u prijestolnici Kvarnera, otvoreno je Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo, koje će trajati do 5. kolovoza. No, natjecanje na kojem će nastupiti oko 345 sportaša, podijeljenih u 19 timova, iz 13 država te s četiri kontinenta, nije dobro počelo za hrvatske predstavnice.

Izvor fotografije: Unisport.hr

Naime, u prvoj utakmici natjecanja, koje se u cijelosti odigrava na dva terena Sportskog centra ‘Zamet’, hrvatske rukometašice poražene su od japanskih rezultatom 31:17.

Uz veliko splitsko zlato u nogometu, hrvatski studenti osvojili još pet medalja na Europskoj univerzijadi

Neizvjesno je bilo svega dvadesetak minuta, nakon čega su Japanke otišle na 3-4 razlike, da bi potom tu razliku stalno povećavale.

Najbolja u redovima Hrvatske bila je Kristina Prkačin, koja je postigla trećinu svih golova odnosno njih šest.

Osim s Japanom, hrvatske predstavnice će se u skupini ogledati još s Češkom i Brazilom, koji su u prvom kolu odigrali neizvjesnu utakmicu, a na kraju je slavio Brazil rezultatom 29:28.

Kada je riječ o muškoj rukometnoj studentskoj reprezentaciji Hrvatske, prva utakmica ih čeka već u 14 sati, a protivnici su Egipćani. Kako u muškom dijelu natjecanja sudjeluje deset ekipa, podijeljenih u dvije grupe, studenti će u toj izlučnoj fazi natjecanja odigrati utakmicu više od studentica.

Uz Egipćane, protivnici Hrvatske bit će Portugalci, Litavci i Česi.

– Rijeka je postala grad studenata, a u iduća dva tjedna u Rijeci će biti gotovo 350 studenata-sportaša kojima će na usluzi biti 80 volontera, većinom s našega Sveučiilšta i veselim se što smo u ovo ljetno doba u grad donijeli jednu novu energiju. Prije dvije godine EUSA nam je povjerila organizaciju Europskih sveučilišnih igara s preko 1000 sudionika, a sada uz podršku FISU-a organiziramo još jedno veliko sveučilišno natjecanje sportskog tipa upravo u Rijeci. Moram pohvaliti i cijeli organizacijski odbor prvenstva koji konstanto pratim – to je jedna malobrojna ekipa, ali nevjerojatno entuzijastična i predana. Ovogodišnje svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo je 24. po redu i nevjerojatno mi je drago da smo dio te tradicije, poručila je prije nekoliko dana rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić- Samaržija, na službenoj najavi natjecanja.

Važno je napomenuti da su sve utakmice besplatne za gletadalje pa bi bilo lijepo da neke od susreta ovog značajnog natjecanja i popratite u živo. Evo već u 14 sati je sjajna prilika da date podršku našoj muškoj rukometnoj ekipi.

Rezultate natjecanja možete pratiti putem ovog linka.

Odgovori