Pretraga

Posljednji binge prije kraja praznika: Pet serija koje još stignete pogledati

A- A+

Kraj praznika se bliži i uskoro slijedi povratak svim obavezama, kojih zaista ima. Pogotovo sada nakon praznika, kada je rijetko tko radio bilo što osim jeo, spavao i ležao na kauču. Ipak, taj kraj se bliži, no nije još tu – imate još vremena za gubljenje. To silno vrijeme viška treba nekako iskoristiti, a većina se odlučuje na gledanje filmova i serija.

Foto: Victoria Heath; Unsplash

U ovim hladnim danima kada su druženja općenito ograničena, ne postoji puno opcija za gubljenje vremena osim bingewatchanja. Na svu sreću, riječ je o dobro nam poznatoj aktivnosti koja ne iziskuje puno energije, zabavlja i ponekad čak educira.

Prošlu godinu smo većinom proveli tako ispred ekrana, gledajući omiljene serije i željno iščekujući neke nove. Nova godina je tu, no je li zaista počela dok ne završe praznici? Tek tada se ustvari počinjemo opet pokretati i buditi iz zimskog sna. Do tad još imamo fore, a sada je upravo idealno vrijeme za početi bingewatchati novu seriju. Ostali ste bez ideja? Imamo nekoliko prijedloga!

Izdvojeni članak
netflix

Kad ne znate više što gledati: Donosimo popis trenutno najpopularnijih naslova na Netflixu!

Bridgerton

Serija koja se na Netflixu pojavila tek pred nekoliko dana i odmah svih oduševila – od žene koja stoji iza Uvoda u anatomiju, dolazi nam nova povijesna drama. Smještena u devetnaestom stoljeću, uvodi nas u svijet balova, dvoboja, miraza i udvaranja. Ako ste fan romana Jane Austen, onda će vas ova serija sasvim sigurno oduševiti.

No čak i da niste, nećete biti razočarani. Puna intriga i spletki, ova serija je jedna od onih koje ćete pogledati u jednom danu – ima jednu sezonu od osam epizoda, što je ustvari idealno za ovo vrijeme. Možete ju rastegnuti na nekoliko dana, no isto tako ne morate brinuti da ćete vući repove s praznika.

Black Mirror

Ova ultrapoznata serija će vas možda na trenutke podsjećati na stvarnost, no ipak to još nije! Riječ je o sada već kultnoj seriji koju morate kad-tad pogledati, a sada je idealno vrijeme. Za razliku od običnih serija, ovdje je svaka epizoda priča za sebe. Tako možete početi gledati seriju sada, a ako ju ne stignete završiti, nastaviti na proljetnim praznicima…

Charlie Brooker, koji je napravio ovu seriju, trenutno snima i mockumentary o 2020. godini, s Hugh Grantom u glavnoj ulozi. Ne zna se kada će film biti dostupan na Netflixu, no sigurno stižete pogledati seriju prije toga.

The Escape Artist

Miniserija iz 2013. godine s Davidom Tennantom u glavnoj ulozi je idealan izbor za sve ljubitelje detektivskih priča. Iako ima samo tri epizode, bit će vam i više no dovoljne. Radnja serije prati suđenje opakom ubojici koje na kraju završi s ogromnim plot-twistom. Reći sve više od toga bi bilo odati ogroman spoiler, a to ne želimo.

Serija je napravljena tako da ćete ju zaista pogledati u komadu, a dok prebacujete epizode taman imate vremena za pauzu u kojoj ćete protegnuti noge i nadopuniti zalihe grickalica.

Hunters

Smještena u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, radnja serije prati tajnu grupu lovaca na naciste. Riječ je o uvijek aktualnoj temi, a kada u sve to dodate Al Pacina u glavnoj ulozi i Jordana Peelea kao producenta, znate da je riječ o kvalitetnoj seriji.

Trenutno je dostupna prva sezona sa svojih jedanaest epizoda, a u ovoj godini bismo trebali doživjeti i nove epizode – ljetos je potvrđeno snimanje druge sezone.

Dirty Money

Ljubitelji dokumentaraca, ne brinite, nismo zaboravili ni na vas. Kao šlag za kraj, donosimo ovu seriju koja se u svoje dvije sezone pozabavila s raznim temama – od pranja novca, uspona Donalda Trumpa i prevara u farmaceutskoj industriji, pa do ekoloških katastrofa i krađe meda.

Podijeljene u dvije sezone, dvanaest epizoda se dotiče svake teme i svakog skandala koji je potresao modernu povijest. Nakon što pogledate ovu seriju, gotovo pa sigurno će se promijeniti vaš pogled na svijet. Neloš početak nove godine!