Pretraga

Posljednji binge prije kraja praznika: Pet serija koje još stignete pogledati

A- A+

Kraj praznika se bliži i uskoro slijedi povratak svim obavezama, kojih zaista ima. Pogotovo sada nakon praznika, kada je rijetko tko radio bilo što osim jeo, spavao i ležao na kauču. Ipak, taj kraj se bliži, no nije još tu – imate još vremena za gubljenje. To silno vrijeme viška treba nekako iskoristiti, a većina se odlučuje na gledanje filmova i serija.

Foto: Victoria Heath; Unsplash

U ovim hladnim danima kada su druženja općenito ograničena, ne postoji puno opcija za gubljenje vremena osim bingewatchanja. Na svu sreću, riječ je o dobro nam poznatoj aktivnosti koja ne iziskuje puno energije, zabavlja i ponekad čak educira.

Prošlu godinu smo većinom proveli tako ispred ekrana, gledajući omiljene serije i željno iščekujući neke nove. Nova godina je tu, no je li zaista počela dok ne završe praznici? Tek tada se ustvari počinjemo opet pokretati i buditi iz zimskog sna. Do tad još imamo fore, a sada je upravo idealno vrijeme za početi bingewatchati novu seriju. Ostali ste bez ideja? Imamo nekoliko prijedloga!

Izdvojeni članak

Kad ne znate više što gledati: Donosimo popis trenutno najpopularnijih naslova na Netflixu!

Bridgerton

Serija koja se na Netflixu pojavila tek pred nekoliko dana i odmah svih oduševila – od žene koja stoji iza Uvoda u anatomiju, dolazi nam nova povijesna drama. Smještena u devetnaestom stoljeću, uvodi nas u svijet balova, dvoboja, miraza i udvaranja. Ako ste fan romana Jane Austen, onda će vas ova serija sasvim sigurno oduševiti.

No čak i da niste, nećete biti razočarani. Puna intriga i spletki, ova serija je jedna od onih koje ćete pogledati u jednom danu – ima jednu sezonu od osam epizoda, što je ustvari idealno za ovo vrijeme. Možete ju rastegnuti na nekoliko dana, no isto tako ne morate brinuti da ćete vući repove s praznika.

Black Mirror

Ova ultrapoznata serija će vas možda na trenutke podsjećati na stvarnost, no ipak to još nije! Riječ je o sada već kultnoj seriji koju morate kad-tad pogledati, a sada je idealno vrijeme. Za razliku od običnih serija, ovdje je svaka epizoda priča za sebe. Tako možete početi gledati seriju sada, a ako ju ne stignete završiti, nastaviti na proljetnim praznicima…

Charlie Brooker, koji je napravio ovu seriju, trenutno snima i mockumentary o 2020. godini, s Hugh Grantom u glavnoj ulozi. Ne zna se kada će film biti dostupan na Netflixu, no sigurno stižete pogledati seriju prije toga.

The Escape Artist

Miniserija iz 2013. godine s Davidom Tennantom u glavnoj ulozi je idealan izbor za sve ljubitelje detektivskih priča. Iako ima samo tri epizode, bit će vam i više no dovoljne. Radnja serije prati suđenje opakom ubojici koje na kraju završi s ogromnim plot-twistom. Reći sve više od toga bi bilo odati ogroman spoiler, a to ne želimo.

Serija je napravljena tako da ćete ju zaista pogledati u komadu, a dok prebacujete epizode taman imate vremena za pauzu u kojoj ćete protegnuti noge i nadopuniti zalihe grickalica.

Hunters

Smještena u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, radnja serije prati tajnu grupu lovaca na naciste. Riječ je o uvijek aktualnoj temi, a kada u sve to dodate Al Pacina u glavnoj ulozi i Jordana Peelea kao producenta, znate da je riječ o kvalitetnoj seriji.

Trenutno je dostupna prva sezona sa svojih jedanaest epizoda, a u ovoj godini bismo trebali doživjeti i nove epizode – ljetos je potvrđeno snimanje druge sezone.

Dirty Money

Ljubitelji dokumentaraca, ne brinite, nismo zaboravili ni na vas. Kao šlag za kraj, donosimo ovu seriju koja se u svoje dvije sezone pozabavila s raznim temama – od pranja novca, uspona Donalda Trumpa i prevara u farmaceutskoj industriji, pa do ekoloških katastrofa i krađe meda.

Podijeljene u dvije sezone, dvanaest epizoda se dotiče svake teme i svakog skandala koji je potresao modernu povijest. Nakon što pogledate ovu seriju, gotovo pa sigurno će se promijeniti vaš pogled na svijet. Neloš početak nove godine!

Posljednji binge prije kraja praznika: Pet serija koje još stignete pogledati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap