Pretraga

Prepoznajete li jednu od najpopularnijih domaćih pjevačica? Na sceni je skoro 30 godina, a bila je i ostala prava slatkica

A- A+

Na hrvatskoj se glazbenoj sceni pojavila krajem osamdesetih, ali njene pjesme pjevuše čak i današnje generacije. U međuvremenu je postala i spisateljica a nedavno je na TEDxZagrebu pred brojnom publikom Kina Europe održala svoj inspirativni govor. Ako do sada niste shvatili, riječ je o Danijeli Martinović.


Prilikom predstavljanja ovogodišnjih govornika, na Instagram profilu TEDxZagreb osvanula je fotografija iz djetinjstva Danijele Martinović. Moramo priznati, teško bismo ju prepoznali da na njoj nije bila označena, iako je i u svojoj odrasloj dobi zadržala onaj djetinjasti šarm i ‘vrckavost’.

Izdvojeni članak

Nikad ne bismo pogodili tko je ovaj prvašić: Poznati hrvatski glumac fotografijom se prisjetio svojeg prvog tjedna škole


Danijela je svoju karijeru započela krajem osamdesetih, kada je s pjesmom Zumbuli prvi puta zapažena na Splitskom festivalu. Nakon odlaska Ljiljane Nikolovske, 1991., postala je pjevačica Magazina. S tom je grupom snimila tri albuma, a 1995. prvi je put sudjelovala na Eurosongu s pjesmom Nostalgija, koja je na tom velikom natjecanju osvojila 6. mjesto. Na Eurosong je putovala još jednom, nakon pobjede na domaćem prednatjecanju Dora’98 i to s pjesmom Neka mi ne svane, koja je na Eurosongu osvojila visoko 5. mjesto.
U godinama koje su uslijedile, Danijela je izgradila hvalevrijednu samostalnu karijeru, izdavši čak devet studijskih albuma. Njen posljednji album Unikat u prvih je mjesec dana prodaje postao jedan od najprodavanijih albuma u Hrvatskoj i Sloveniji.

Iako još uvijek ‘žari i pali’ glazbenom scenom, Danijela Martinović okušala se i u spisateljskim vodama. Godine 2006. izdala je svoju prvu knjigu za djecu pod nazivom DaMa, piše poeziju, a 2016. izdala je svoju knjigu osobnih i intimnih zapisa koju je nazvala Šalabahter života.

A kako je izgledao poviše spomenuti nastup na Splitskom festivalu koji je bio prva stepenica Danijeline karijere, možete vidjeti u videu koji slijedi, od 28:40 minute.

Prepoznajete li jednu od najpopularnijih domaćih pjevačica? Na sceni je skoro 30 godina, a bila je i ostala prava slatkica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap