Pretraga

Prije smo se tome smijali, a sad je postalo trend: Čarape i sandale

A- A+

Sve donedavno smo se smijali svakome tko je sandale obuo na čarape, bilo da se radi o najlonkama ili debljim čarapama, no trenutno je ova kombinacija modni trend kojeg slijede brojne djevojke.

www.ecouterre.com

Svi smo se mi smijali na plaži kad bismo vidjeli turiste (nećemo prozivati iz koje zemlje) da se pojave sa sandalama preko čarapa. Međutim, ispalo je da su oni zapravo preteča novog modnog trenda koji se nevjerojatnom brzinom širi svijetom.

Izdvojeni članak

Novi modni trend za razbijanje stereotipa: Znate li tko su ‘mipsterice’?

Navedeni turisti postali su inspiracija za Christophera Baileyja koji je još 2010. godine predstavio Burberry Prorsum kolekciju za proljeće/ljeto koju su modeli nosili u sandalama na platforme i debelim rebrastim čarapama.

Međutim, taj je tren zaživio tek četiri godine poslije. Ovosezonske kolekcije brendova kao što su Band of Outsiders i Creatures of Comfort te dizajnerica Vivienne Tam i Louise Goldin pokazali su da se ne radi o kratkotrajnom điru, nego da ćemo još dugo gledati kombinaciju čarapa i sandala, piše InStyle.

Ako se odvažite isprobati ovu kombinaciju, budite vrlo oprezni jer ne pristaju sve vrste čarapa jednako sa svim modelima čarapa. Odlična bi, pak, kombinacija bila pastelne čarape s metalik sandalama, a možete probuditi dijete u sebi pa obuti čarape iste boje kao i sandale.

www.scoutnetworkblog.com