Pretraga

Stižu promjene na Instagram storije: Prije ste ovo mogli raditi samo s objavama

A- A+

Instagram storiji malo će se promijeniti. Konkretno, uvode novu značajku i tip reagiranja na sadržaj koji vam se sviđa, a koji krajnjem korisniku neće zatrpati sandučić s porukama. Sve je to u videu objasnio šef društvene mreže Adam Mosseri.

instagram

Foto: Unsplash; Solen Feyissa

Stižu promjene na Instagram storije, potvrdio je to u posljednjem videu Adam Mosseri, izvršni direktor te društvene mreže. Do sada su na Instagram storijima bile moguće različite reakcije koje, kada biste ih ostavili na storiju nekog korisnika, završile u njihovom DM-u, odnosno sandučiću s porukama. Ako imate dosta pratitelja, znate da vam zbog stotina ili tisuća reakcija, sandučić zna postati zatrpana i teško je pronaći baš one poruke koje želite ili morate pročitati.

To bi se moglo zauvijek promijentiti. Kako je u videu najavio Mosseri, Instagram će uskoro uvesti novu značajku, a radi se o – lajkanju storija. Kada kliknete na nečiji story, u donjem dijelu između opcije da pošaljete poruku ili taj story podijelite s nekim drugim putem poruka, naći će se mala ikonica srca. Kada kliknete na tu ikonicu, lajkali ste story, no to se neće pojaviti u sandučiću s porukama korisnika čiji ste story lajkali; oni će taj podatak vidjeti s ostalim statistikama unutar svoje Instagram analitike za taj pojedinačni story.

– Ideja je omogućiti ljudima da podrže druge ljude, ali i malo pročistiti sandučiće s porukama. Početkom godine sam rekao da nam je dopisivanje jedan od najvažnijih prioriteta, a jedna od ključnih točaka tu je fokusirati  vaš sandučić na razgovore koje imate s ljudima do kojih vam je stalo, rekao je Mosseri.