Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Viceprvak KIF ‘pokleknuo’ na šesterce protiv Ekonomije

A- A+

Četvrtfinale Sveučilišne futsal lige u Zagrebu bilo je prepuno neizvjesnosti pa je i po prvi puta ove sezone putnik u sljedeće kolo riješen tek nakon izvođenjem šesteraca. Naime, u regularnom dijelu utakmice između Kineziološkog i Ekonomskog fakulteta bilo je 1:1, a potonji je prošao boljim izvođenjem šesteraca, odnosno ukupnim rezultatom 8:7. Među četiri najbolja su minimalnim pobjedama prošli VERN’ protiv ZŠEM-a te branitelj naslova Građevina u duelu s Libertasom. FER je pak s uvjerljivih 5-0, prošao TVZ.

Četvrtfinale Sveučilišne futsal lige u Zagrebu bilo je kobno za aktualne viceprvake Kineziološki fakultet. Oni su naime, kao i u prošlogodišnjem finalu, izgubili slabijim izvođenjem šesteraca. Ovoga puta ispriječila se Ekonomija, koja se nakon 1-1 u regularnom tijeku utakmice, bolje snašla na kaznenim udarcima i prošla s ukupnih 8-7. Osim utakmice FER-a i TVZ-a i u druga dva dvoboja, bilo je vrlo tijesno.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Bez iznenađenja u osmini finala, a VERN ‘najnemilosrdniji’

Šetnja FER-a i VERN’-ovi golovi za prolaz

Kako smo već spomenuli, FER je najuvjerljivije izborio nastup u poluzavršnici. Naime, bilo je glatkih 5-0 u dvoboju s Tehničkim veleučilištem Zagreb.

– I njima i nama su falila po 2-3 važna igrača, međutim mi smo se bolje snašli i nakon što smo u dvije minute prvog poluvremena došli do 2-0, TVZ se više nije mogao vratiti. U drugom poluvremenu poveli smo s tri pogotka razlike, a kada je TVZ prešao na igru bez golmana, uspjeli smo još dva puta poentirati, rekao nam je voditelj ekipe FER-a Saša Ledinšćak.

Najbolji pojedinac Fakulteta elektrotehnike i računarstva bio je Krešimir Tadić s dva pogotka. Ova ekipa bit će jako desetkovana do kraja budući da su im se ozlijedili novopečeni malonogometni reprezentativac Filip Kokalović te Duje Limić, a sljedeći protivnik je teška prepreka i u punom sastavu.

– VERN’ je prvi favorit cijelog natjecanja. U svojim redovima imaju 5-6 igrača iz prve futsal lige Hrvatske, koji su k tomu i nositelji igre u svojim momčadima, među njima i reprezentativce Grbešu i Matoševića. No mi ćemo se za njih spremiti najbolje što možemo i dati sve da uđemo u finale, objašnjava nam Saša Ledinšćak.

Inače VERN’ je u četvrtfinalu tijesno prošao ZŠEM s 2-1, trima pogocima, među kojima je jedan, upravo Grbešin, bio autogol.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Tučnjava Agronomije i Šumarstva, FER-u derbi kola

Građevina prošle godine izbacila Ekonomiju. Može li i ove?

Aktualni prvak Građevina, pokazala je da prošlogodišnje osvajanje titule nije slučajni splet događaja, nego da se namjeravaju i ove godine boriti za najviše plasmane.

Naime, u utakmici sa samo jednim pogotkom, pobijedili su Libertas te ih u polufinala čeka povratnik među četiri najbolja Ekonomija.

Upravo Građevina je ekonomistima prošle godine bila kobna, budući da ih je izbacila s 3-1 u četvrtfinalu.

Kakav će ishod ove godine biti, ostaje za vidjeti, a sami termini polufinala naknadno će se utvrditi.