Pretraga

Trolovi na aparatima: Na Instagram stiže novost koja im se neće nimalo svidjeti

A- A+

Instagram će početi automatski skrivati potencijalno uvredljive komentare – novost je to koja uskoro stiže na jednu od najpopularnijih društvenih mreža. Kompanija time pokušava stati na kraj online zlostavljanju, sve izraženijoj vrsti nasilja među mladima.

Erik Lucatero, Unsplash

Kako prenosi CNN, na Instagram će uskoro početi automatski skrivati komentare koji bi mogli biti uvredljivi za korisnike.

Izdvojeni članak

Uvedena drastična promjena na Facebook i Instagram: Spojile se dvije popularne mreže

Komentari koji će se skrivati bit će slični onima koje su korisnici u prošlosti prijavljivali. Kako bi se identificirao  nasilnički jezik, Instagram će koristiti već postojeće sustave umjetne inteligencije. Ovog utorka Instagram je najavio testiranje nove značajke, i to na dan kada slavi deseti rođendan.

Ipak, korisnici će i dalje moći koristiti značajku ‘View hidden comments’ kako bi pročitali komentar kojeg je Instagram automatski sakrio.

Iz kompanije kažu i kako će korisnici koji su višekratno objavili možebitne uvredljive komentare dobiti posebno upozorenje. Notifikacija će ih potaknuti da se vrate na komentar, u protivnom sankcija može biti čak i uklanjanje korisničkog računa. Sličan test već se provodi na Twitteru.