Pretraga

U Samsungu razvili pet puta bržu Wi-Fi tehnologiju od postojeće

A- A+

Komapnija iz Južne Koreje Samsung, razvila je wi-fi tehnologiju od 60 gigahertza, za koju tvrde da je čak pet puta brža od postojeće. To znači da će korisnici sada moći razmjenjivati podatke brzinom od 575 megabajta u sekundi, što znači da ćete film od primjerice 1 gigabajta moći prenijeti na uređaj za manje od tri sekunde!

Inženjeri diva iz Južne Koreje Samsunga razvili su wi-fi tehnologiju koja bi mogla donijeti potpuno nove momente u razmjenu sadržaja putem interneta. Naime, korisnici njihovih uređaja moći će prema navodima iz kompanije, skidati podatke pet puta brže, nego što je to moguće sada, prenosi klix.ba.

Izdvojeni članak

Samsung se propisno izrugao iPhone-u u novoj reklami

To znači da će se sadržaji moći razmjenjivati brzinom od 575 megabajta u sekundi, odnosno film od jednog gigabajta moći ćete prenijeti na uređaj za manje od tri sekunde

Također, nekompresirani video klipovi visoke rezolucije mogu se prenositi na televiziju u realnom vremenu.

– Za razliku od postojećih 2.4 GHz i 5 GHz Wi-Fi tehnologija, Samsung 802.11 i standard 60 GHz Wi-Fi tehnologija sadrži maksimalnu brzinu eliminirajući sukanalne smetnje, što se odnosi na broj uređaja koji koriste istu mrežu, pojasnili su iz Samsunga.

U južnokorejskoj kompaniji se nadaju da će uspjeti komercijalizirati ovu tehnologiju početkom sljedeće godine za audio-vizualne sustave, medicinske uređaje te pametne telefone.