Pretraga

Video u kojemu ispitujemo koliko strani studenti znaju u Hrvatskoj dosegao 100.000 pregleda

A- A+

Nešto više od dvije godine prošlo je od održavanja Europskih sveučilišnih igara koje su se održavale u Zagrebu i Rijeci. Nastupilo je ondje preko 5.000 studenata, a mi smo s njima odlučili zaigrati mali kviz i doznati koliko zapravo znaju o Hrvatskoj. Naš video do sada je prikupio više od 100.000 pregleda.

Jednog sunčanog popodneva, za vrijeme Europskih sveučilišnih igara 2016., odlučili smo posjetiti zagrebački Studentski dom Stjepan Radić i snimiti kratki kviz o tome koliko strani studenti znaju o Hrvatskoj.

Izdvojeni članak
mobitel na čijem je ekranu youtube logo

Naš YouTube kanal prešao je 2 milijuna pogleda: Pogledajte koji su najpopularniji klipovi

Na slijepoj karti se je karti većina dobro snašla i znala pronaći Hrvatsku. Kako je taj dan bilo natjecanje u veslanju, od poznatih Hrvata većina je znala braću Sinković i Damira Martina. Čuli su i za još neka imena hrvatskog sporta, poput Rakitića, Ivaniševića i Bogdanovića.

S druge strane, strani studenti na koje smo naišli nisu baš upoznati s time da se megapopularna serija ‘Igre prijestolja’ snimala i u nekim Hrvatskim gradovima, niti kako se zvala maskota Igara na kojima sudjeluju. Ipak, valja pohvaliti to da su u nekoliko dana naučili i par hrvatskih riječi.

Naš video-kviz do sada je prikupio preko 100.000 pregleda, a posebice je aktualan u ljetno doba, kada mladi dolaze ili razmišljaju o dolasku u Hrvatsku.

Kako je izgledalo naše popodne na Savi sa stranim studentima, prisjećamo se u videu u nastavku.