Pretraga

Za sve koji su instalirali nove Windowse: Ovaj trik mogao bi vam značajno olakšati rad

A- A+

U danima kada je multitaskanje normalan režim rada, svakako je dobro došlo sve što pomaže u tome. Vrlo često smo zato istovremeno na mobitelu i na računalu – jednostavnije je kada imate stvari odvojene. Sada vam više neće trebati mobitel za to, već ćete jednostavno otvoriti – novu radnu površinu.

pixabay.com

Novi Windowsi polako postaju biti dostupni svim korisnicima Windowsa 10 – mi smo ga nedavno instalirali i moramo priznati da nas je oduševio. I dok izgledom sve manje podsjeća na Windowse, a sve više na MacBook, ono što nam se svidjelo jest činjenica da je logika razmišljanja dosta slična onome s čime smo već došli u kontakt. Na Windowsu 11 postoji mogućnost korištenja više različitih radnih površina, što je opcija koja bi mnogima mogla olakšati rad na računalu.

Izdvojeni članak

Vječna muka svakog studenta: Evo kako numerirati od treće stranice u Wordu

Ukratko, nova radna površina vam dopušta da na računalu istovremeno imate nekoliko različitih ‘ekrana’, te da istovremeno radite na više stvari. Novu radnu površinu možete otvoriti na nekoliko načina, a jedan od njih je i da jednostavno s tri prsta prođete preko touchpada, prema gore. Druga opcija je da odaberete Prikaz zadataka > Nova radna površina.

Kako su u pitanju zasebne radne površine, ništa vas ne sprječava da mijenjate i pozadine, pa se tako možete ‘raspištoljiti’ i napokon iskoristiti sve omiljene fotografije, koje nestrpljivo čekaju u galeriji.