Pretraga

Da se naježiš: Nastavnici i učenici zagrebačke gimnazije dirljivom se gestom oprostili od dvoje profesora

A- A+

Kraj ove školske godine udaljen je još samo nekoliko sati, a za neke profesore on ujedno označava i kraj radnog vijeka. Posljednji dan u školi danas će provesti dvoje, mnogima omiljenih nastavnika I. gimnazije Zagreb, Đuka Francuz i Marija Petričec. Koliko su učenicima i svojim kolegama nastavnicima prirasli srcu, najbolje dokazuje pripremljeno im iznenađenje.

Screenshot: Facebook; I. gimnazija Zagreb

Hodnicima Prve gimnazije Zagreb jutros se zaorila dalmatinska i slavonska pjesma. Bilo je to iznenađenje za dvoje profesora te škole kojima ovaj četvrtak ujedno označava i kraj radnog vijeka.

Izdvojeni članak

Škola koja je u korak s vremenom: Ima Fejs, Instagram, YouTube pa čak i Snapchat – jer život ondje puno je više od same nastave

– Poštovani i dragi pratitelji, prijatelji, učenici i profesori I. gimnazije! Evo nas uživo predzadnjega dana nastave, ali zadnjega dana za naše profesore Đuku Francuza iz Vjeronauka i profesoricu i knjižničarku Miju Petričec, koji danas odlaze u mirovinu pa smo im odlučili pripremiti malo iznenađenje. Profesori su pozvani gore kod ravnateljice na razgovor i na znak će izaći. Ono što oni ne znaju jest da su tu svi profesori koji će im otpjevati dvije pjesme i svi učenici koji su zajedno sa svojim profesorima izašli na ogradu, ispričao je učenik koji je za školsku Facebook stranicu snimao video uživo.

Veliki transparent s natpisom ‘Voli vas I. gimnazija’ držali su u rukama učenici, a nakon što su profesor Francuz i profesorica Petričec izašli na ogradu drugog kata škole, nastavnici su iznenađenje nastavili pjesmom. Zapjevali su najprije ‘Bokeljsku noć’ koju su posvetili profesorici Petričec, inače Kotoranki, a nakon toga je uslijedio slavonski bećarac.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap