Pretraga

Iznenada preminula omiljena učiteljica, u školi joj posvetili dirljivu pjesmu: ‘Učiteljice ne umiru, zauvijek ostaje njihov trag’

A- A+

Kutina je zavijena u crno – iznenada je, nakon kratke bolesti, preminula učiteljica Mirjana Pažulić. Odgojila je brojne generacije učenika, a bila je omiljena i među školarcima i među svojim kolegama u školi.

Foto: OŠ Zvonimira Franka/Unsplash

Tužna vijest stiže iz OŠ Zvonimira Franka u Kutini. Iz škole su izvijestili kako je iznenada, nakon kratke bolesti, preminula učiteljica Mirjana Pažulić. Posljednji ispraćaj je ove srijede u 13 sati na groblju u Kutini.

Kako stoji u njenoj biografiji na web stranici škole, Pažulić je rođena 1959. godine, a zvanje nastavnika razredne nastave stekla je 1981. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prvo je radila u Osnovnoj školi u Pakracu, a zatim i kao zamjena u OŠ Bučje, OŠ Popovača, OŠ ’25. maj’ Kutina i OŠ 4. maj, Kutina. Od 1993. godine zaposlena je u OŠ Zvonimira Franka.

– Stekla je zvanje učitelja savjetnika 1997. godine koje traje do 2017. godine, a također je 2003. godine imenova voditeljicom županijskog stručnog vijeća učitelja razredne nastave za osnovne škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, i tu dužnost obavlja više godina. Jesenas je primila novu generaciju prvašića i bila je sretna zbog novog početka, ali smrt ju je prekinula u 38. godini staža, u planovima, nadama i željama. Tužni smo što je otišla, ali sretni i ponosni što smo je imali. Prepoznajmo njen trag koji je ostavila u životu i podarimo joj blagoslov svog sjećanja. Neka joj je vječna slava i hvala, poručili su iz OŠ Zvonimira Franka.

Svojoj učiteljici posvetili su i dirljivu pjesmicu koju možete pročitati u nastavku.

Ako umre učiteljica

Prve riječi, prva slova,
Učiteljice su nas naučile pisati,
Ali što reći kad zauvijek odu?
Na to nas nisu mogle pripremiti
Jer takve riječi samo još više bole
Ako je otišla učiteljica
Koju cijene i vole.

A učiteljice ne umiru,
Zauvijek ostaje njihov trag,
Njihov lik se smiješi na školskom hodniku,
I još je živ, još je drag.
I ako zaplaču ploče, klupe, bilježnice,
Utješit će ih dio duše dobre učiteljice,
Dio duše koji živi kroz znanje svojih učenika,
Dio duše koji živi u sjećanju poznanika.

I sada naša učiteljica nad nama bdije,
Bdije nad onima koji je vole,
Nad onima koje je voljela,
Ustvari, ona otišla nije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap