Pretraga

Još jedna županija maturante ne šalje u školu u ponedjeljak, evo što o tome kaže Ministarstvo

A- A+

Nakon Primorsko-goranske i Istarska je županija odlučila ostati pri svojoj odluci. Od ponedjeljka će u škole samo učenici nižih razreda osnovne škole, ali ne i maturanti, kako je to predvidio ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Foto: Unsplash; Glenn Carstens-Peters

Unatoč najavi ministra obrazovanja Radovana Fuchsa dvije su županije odlučile odstupiti od mdoela povratka u škole koji je on prezentirao.

Istarska i Primorsko-goranska imaju svoje odluke

Podsjetimo, jučer smo pisali kako Primorsko-goranska županija svoje maturante neće slati u škole od ponedjeljka. Rekli su nam kako su odluku već donijeli te je iz više razloga ne mogu samo tako promijeniti.

Osim njih pri istovjetnoj su odluci ostali i u Istarskoj županiji, kako nam je jutros Potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Iz Ministarstva pak kažu kako im je iznimno žao što nije prihvaćena njihova sugestija.

– Žao nam je što Primorsko-goranska županija na kraju ipak nije prihvatila našu sugestiju da uz učenike nižih razreda osnovne škole po A modelu krenu i maturanti, odnosno učenici 4. i 5. razreda srednjih škola, rekli su nam.

Dodaju da će u svim ostalim županijama prihvatiti sugestiju ministra Fuchsa prema kojoj se u školske klupe od ponedjeljka vraćaju niži razredi osnovnih škola te maturanti u četverogodišnjim i petogodišnjim srednjim školama.

Otkud sad ‘sugestija’?

Zanimljivo, kada je prije dva dana prezentirao način održavanja nastave u drugom polugodištu, ministar Fuchs nije rekao da je to sugestija, preporuka ili prijedlog. Rekao je kako je dan prije razgovarao sa svim županijama, na kojima je da same odluče kako će se organizirati, te će svugdje ići u školu samo mališi i maturanti.

No, nakon što su ga dvije županije, Istarska i Primorsko-goranska de facto demantirale, ministar je očito promijenio priču pa se sad model povratka u škole koji je prezentirao prije dva dana naziva ‘sugestijom’.

laptop
Share via
Copy link
Powered by Social Snap