Pretraga

Mladi učili o poduzetništvu i tako razvili neke nove sposobnosti koje će im pomoći u životu

A- A+

Podizanje svijesti o važnosti poduzetništva i povećanje poduzetničkih kompetencija Ministarstva znanosti i obrazovanja pokušalo je postići kroz projekt Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole. Nositelj projekta bila je Udruga Poduzetni, a završna konferencija održala se prošlog četvrtka.

Foto: Press

Završna konferencija MZO-vog projekta Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole održala se u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Korisna knjiga o startupu od sada i na hrvatskom: ‘Poslužit će svim poduzetnicima i onima koji će to tek postati’

Marina Tafra, predsjednica Udruge Poduzetni koja je bila nositelj projekta, istaknula je da je cilj bio povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti završnih razreda srednjih škola te podizanje svijesti o važnosti poduzetništva u ekonomiji razvijenih europskih zemalja.

Svim mladim sudionicima projekt je omogućio razvoj poduzetničkih, komunikacijskih, kreativnih, organizacijskih i koordinacijskih vještina, dok se neformalnim druženjem sudionika osnažila društvena solidarnost i podigla svijest o važnosti poduzetništva u ekonomiji svake razvijene zemlje Europe, stoji u priopćenju Udruge.

Projekt se ostvarivao kroz radionice s učenicima i nastavnicima te metodu projektne nastave i implementaciju poduzetničkih sadržaja u sve nastavne predmete partnerskih škola – Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, Ekonomske škole Vukovar, Tehničke škole Ruđer Bošković Vinkovci, Ekonomsko-birotehničke škole Split i Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.

Na kraju projekta izrađen je i priručnik Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap