Pretraga

Pitamo vas: Podržavate li uvođenje Građanskog odgoja u zagrebačke škole?

A- A+

Građanski odgoj u Hrvatskoj postoji kao međupredmetna tema, no mnogi smatraju kako se u okviru drugih predmeta učenici ne mogu pripremiti za adekvatno sudjelovanje u javnom i političkom životu. Upravo zato i zagrebački je gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio kako će u nekim školama već od ove školske godine krenuti izvođenje zasebnog, ali izbornog, predmeta Građanski odgoj i obrazovanje. Zanima nas vaše mišljenje.

ilustracija: Ben White / Unsplash

Grad Zagreb danas je školama poslao upitnik o interesu za odabir Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti.

– Idu pripreme da krenu aktivnosti za sve zainteresirane učenike. U nekim će se školama, onim koje su prve iskazale interes, uvesti već ove godine, a u idućim će krenuti od sljedeće, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Međutim, podsjetimo da je sličnu anketu provela i prošla gradska uprava. Tada se, podsjetimo, pokazalo kako je malen interes nastavnika za predavanjem toga predmeta.

Izdvojeni članak

U 11 zagrebačkih škola učenici bi upisali Građanski odgoj, no nema zainteresiranih nastavnika koji bi ga predavali

Budući da je Građanski odgoj već sad, barem formalno, zastupljen u školama, kao međupredmetna tema, zanima nas što mislite o njegovu uvođenju kao zasebnog predmeta.

SUDJELUJTE U ANKETI: