Pretraga

Učiteljica iz Srbije novčano kažnjena jer nije spriječila učenike da si daju pet

A- A+

Nastavnica sprskog jezika ostat će bez dijela čak tri plaće jer nije spriječila dvojicu učenika da si daju pet. Iako prema rasporedu nije trebala ni čuvati djecu, ravnateljica ju je kaznila.

foto: Dimitri Karastelev za Unsplash

– Učenici su u dvorištu nosili maske i držali distancu, ali se dogodilo da su dva učenika šestog razreda prišla jedan drugome kako bi si dali pet. Opomenula sam ih da se ne približavaju, ali me nisu poslušali. U tom je trenutku naišla ravnateljica i ja sam ispala kriva što je došlo do fizičkog kontakta djece, ispričala je Marina Milosavljević.

Nastavnica srpskog jezika u OŠ “Ljubica Jovanović Radosavljević” u mjestu Podvrška kod Kladova je, kako piše Blic, kažnjena s 35.000 dinara, što je oko 2.200 kuna, jer nije spriječila učenike prilikom fizičkog kontakta.

Milosavljević je ispričala kako je raspored dežurstva na dvorištu bez njezina znanja bio promijenjen i ona uopće nije trebala tamo dežurati. No, ravnateljica joj to nije uzela kao olakotnu okolnost. Oduzet će joj 20 posto s plaće za rujan, listopad i studeni.

– Djeca su mi se poslije ispričala, ali sam, eto, kažnjena, zaključuje nastavnica.

Učiteljica iz Srbije novčano kažnjena jer nije spriječila učenike da si daju pet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap