Pretraga

[Brucoš 101] Sve što trebate znati o studiranju smo saželi na jednom mjestu

A- A+

Proteklih nekoliko mjeseci smo u sklopu projekta Brucoš 101 napisali niz tekstova kojima smo brucoše polagano uvodili u svijet studiranja. Sada smo sve ključne informacije saželi na jednom mjestu. Donosimo opsežan vodič za brucoše koji će vam sigurno biti od koristi u prvim tjednima i mjesecima studiranja!

brucoš 101

Projekt Brucoš 101 će maturante pripremiti na studentski život | Foto: srednja.hr

Tjedni prije nego započne vaše prvo predavanje na faksu ispunjeni su uzbuđenjem, ali i blagom nervozom. To je posve normalno! Upuštate se u avanturu koja će donijeti brdo posve novih iskustava, stoga su leptirići u trbuhu sasvim očekivani. Ipak, da bismo malo olakšali svim budućim studentima, proteklih nekoliko mjeseci smo za njih organizirali uvodni ‘kolegij’ u studiranje – Brucoš 101. Fraza ‘101’ se u američkom obrazovnom sustavu označava uvodni tečaj o određenoj temi, a u našem je slučaju to bilo studiranje. Naš kolegij pohađaju apsolutno svi brucoši u zemlji, a za sudjelovati je bilo dovoljno pročitati materijale koje smo objavljivali u rubrici Brucoš 101. Iako ispit na ovom kolegiju ne postoji, sigurni smo da ste bili motivirani doznati što je više moguće o tome što vas čeka na faksu.

Projekt su podržali naši partneri Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Osim tekstova, u suradnji s partnerima organizirali smo i jednodnevnu video konferenciju koju još uvijek stignete pogledati na našem YouTube kanalu. Gosti konferencije pomogli su nam zaći dublje u teme od važnosti za svakog budućeg studenta. Primjerice, doznali smo kako maksimalno iskoristiti studij, što ćete sve naučiti na studiju (osim, naravno, samog gradiva) te kako izgleda prva godina na faksu. Dodijelili smo i nagrade za najbolje projekte studentskih udruga, a više o tome možete pročitati ovdje.

Naposlijetku, početak predavanja na većini fakulteta je zakucao na vrata, stoga smo sve materijale saželi na jednom mjestu. Vodič za brucoše bit će vaš kompletan silabus koji će vas voditi kroz studiranje. Tamo ćete pronaći brucošku abecedu sa svim važnim pojmovima s kojima ćete se morati upoznati, vodič kroz studentska prava koja ste upisom na faks ostvarili, upute za pripremanje prvih ispita, što očekivati od prvog tjedna na faksu i sve druge informacije koje će vam uskoro trebati. Vodič za brucoše pronađite ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [8.22 MB]

Organizirali smo i brucošijadu!

Iako uvijek brinemo da ste dobro informirani, vodič nije jedino što smo pripremili za buduće studente. Uskoro će se održati i prva brucošijada u organizaciji portala srednja.hr. Na nju su pozvani svi brucoši u zemlji, neovisno o tome koji fakultet su upisali, ali i stariji studenti koji se osjećaju kao brucoši u srcu. Osim što ćemo vas uvesti u novu akademsku godinu, brucošijadom ćemo proslaviti i svoj 11. rođendan. U zagrebačkom klubu Boogaloo vas očekuju dva floora, na glavnom će biti koncerti izvođača 2kitice, Dino Blunt, Ružno Pače i Neki to vole vruće te će u pauzama i nakon koncerta glazbu puštati DJ Indy; na drugom flooru će biti Trash party pod vodstvom DJ Kiki B. i DJ Sin.

Ulaznice su već krenule u prodaju, a možete ih od sada do 7. listopada nabaviti po earlybird cijeni od 50 kuna / 6,63€. Nakon toga će cijena ulaznica biti 70 kuna / 9,29€, a na dan koncerta, ako ostane još ulaznica, moći će se kupiti na ulazu po cijeni od 90 kuna / 11,95€. Ulaznice možete nabaviti putem sustava Core Event. Facebook event možete pronaći na ovoj poveznici.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje.