Pretraga

Što ako požalite odabir faksa? Profesorica nam je usporedila tu situaciju sa zanimljivim primjerom

A- A+

Uskoro morate odabrati faks koji želite upisati, no što ako pogriješite? Kratkoročne promjene kursova u mladosti su nešto s čime odrastate, a kada padnete – podignete se – poručila je pročelnica Odjela za poslovnu ekonomiju Veleučilišta Edward Bernays, Dina Tomšić, na konferenciji Brucoš 101.

Dina Tomšić, pročelnica Odjela za poslovnu ekonomiju Bernaysa

Dina Tomšić, pročelnica Odjela za poslovnu ekonomiju Bernaysa | Foto: srednja.hr

I ove godine portal srednja.hr održao je online konferenciju Brucoš 101, a jedan od partnera bilo je i Veleučilište Edward Bernays. Posjetili smo ih kako bismo razgovarali s Dejanom Gluvačevićem, pročelnikom Odjela za komunikacije i Dinom Tomšić, pročelnicom Odjela za poslovnu ekonomiju. S njima smo razgovarali o tome kako najbolje iskoristiti prilike koje nam nudi studentski život.

Međutim, prije svega toga, slijedi upis studija. Većinu maturanata tako vjerojatno mori isto pitanje – što ako pogriješite s odabirom faksa? Odgovor na to pitanje pokušali smo doznati od pročelnice Tomšić, koja nam je objasnila kako je svako iskustvo vrijedno.

– Krakoročne promjene ‘kursova’ su nešto s čime odrastate, a tako se razvijate i nadograđujete. To je potpuno uobičajen proces, rekla je Tomšić.

Izdvojeni članak

Želite li upisati ekonomiju ili poslovnu ekonomiju? Postoji ključna razlika, evo koja

Usporedila je ovu situaciju i sa zanimljivim primjerom.

– Zamislite poduzetnika koji pogriješi, a njegova greška ima cifru od par nula eura. Što bi on trebao napraviti kad pogriješi? Kad padneš, digneš se i ideš dalje, tako je i ovdje, rekla je pročelnica.

Ako vam roditelji imaju obiteljski biznis i htjeli bi da vi nastavite raditi u tom biznisu ili ga preuzmete, a vas zanima nešto drugo, pročelnica je poručila da dobro promislite o odluci. No, ako i pogriješite – uvijek ima izlaza iz te situacije, zaključila je.

Što nam je još ispričala pročelnica Tomšić, pogledajte u videu ispod.

@srednja_hr Nisi se pronašao/la na faksu? Ne očajavaj! Pročelnica s @bernays_uas ima nekoliko savjeta😊 #srednjahr #Bernays #faks #student #brucos101 ♬ original sound – srednja_hr


Cijeli razgovor s pročelnicom Tomšić pogledajte u videu ispod.


Projekt Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Edward Bernays University College, Privredna banka Zagreb (PBZ), dm i Sveučilište u Dubrovniku (UniDu). Našu online konferenciju pogledajte ovdje. U sklopu projekta ćemo nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, a prijavite se putem ovog linka. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.