Pretraga

Često postavljana pitanja: Kalkulator bodova za srednju

Često postavljana pitanja o kalkulatoru bodova za srednju

foto: Jelena Ratko | srednja.hr

Što je Kalkulator bodova za srednju školu?

Kalkulator bodova za srednju školu služi za preračunavanje prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis u srednju školu.

Kako mogu izračunati bodove za upis gimnazije?

Učenici koji upisuju gimnazije preračunavaju bodove iz zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda te zaključnih ocjena šest predmeta u 7. i 8. razredu. Tri predmeta su obvezna za sve škole: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik. Dva dodatna bitna predmeta se određuju ovisno o programu škole, a posljednji i ukupno šesti predmet bitan za izračun prosjeka određuje sama škola.

Kako mogu izračunati bodove za upis strukovne škole?

Učenici koji upisuju strukovne škole preračunavaju bodove iz zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda te zaključnih ocjena tri predmeta u 7. i 8. razredu. Tri predmeta koja se gledaju za upis: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik.

Mogu li odabrati program željene srednje škole?

Da. Prilikom odabira željene srednje škole, sustav u drugom padajućem izborniku automatski nudi i programe koje odabrana škola ima.

Hoću li znati koliko je bodova za upis željene srednje škole bilo potrebno prošle godine?

Da. Nakon što odaberete željenu školu, odmah će vam se pojaviti obavijest o broju bodova koji su bili potrebni za upis prošle godine – minimalni broj bodova, maksimalan broj bodova te prosječan broj bodova kojeg su ostvarili oni koji su upisali tu srednju školu.

Hoću li dobiti povratnu informaciju o mojim bodovima u odnosu na druge?

Da. Nakon što upišete sve tražene podatke i kliknete ‘Izračunaj’ dobit će skočni prozor u kojem će pisati vaš broj bodova te koliko ste bolji/lošiji od prosječnih kandidata za tu školu.

Jesu li podaci u kalkulatoru bodova točni, odnosno ažurirani?

Trenutačno vidljivi podaci vrijede za školsku godinu 19./20.

Što ako ne znam koji mi je prosjek ocjena na kraju 8. razreda jer još nije završila školska godina?

Nema veze. Možeš upisati ocjenu koju očekuješ ili koju želiš imati na kraju školske godine. Ovo će onda biti i dobar način da se motiviraš kako bi ta ocjena bila što bolja!

Često postavljana pitanja: Kalkulator bodova za srednju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap