Pretraga

U Osijeku se organizira 2. Noć znanosti za srednjoškolce i studente: Naučite kako se pravi pivo

A- A+

Prošle godine je u sklopu 21. Sveučilišne smotre organizirana prva Noć znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Sudeći po odazivu studenata, srednjoškolaca, ali i osnovnoškolaca, radionice su se pokazale kao pun pogodak te je ista ideja zaživjela i ove godine.

Izvor: Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Noć znanosti obuhvaća niz radionica za popularizaciju znanosti koje uključuju eksperimente iz kemije i biologije. Cilj je mladima približili prirodne znanosti koje se izučavaju na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu i to pod vodstvom njihovih profesora i asistenata.

Ove godine će se Noć znanosti održavati u petak 14. prosinca 2018. godine u prostorijama Prehrambeno-tehnološkog fakulteta (Franje Kuhača 18) od 17.00 do 21.00 h. Djelatnici fakulteta su ovaj put pripremili deset radionica, a za više detalja posjetite Facebook stranicu Noći znanosti.

Radionice za 2. Noć znanosti PTF-a u Osijeku

Fakultet se nalazi u sklopu povijesne jezgre grada Osijeka (Tvrđe) te zasad provodi jedan trogodišnji preddiplomski studij Prehrambene tehnologije. Nakon njega, studentima se nude tri mogućnosti za diplomske studije — Prehrambeno inženjerstvo, Procesno inženjerstvo, Znanost o hrani i nutricionizam.

Zgrada fakulteta je opremljena sa 6 moderno uređenih predavaonica, 16 istraživačkih laboratorija i 11 studentskih laboratorija, a gradivo obiluje kemijom, biologijom, matematikom i fizikom.

Kako je to bilo na 1. Noći znanosti, možete pogledati u prilogu Slavonske televizije.