Pretraga

Prijavite se na najzabavnije kvizaško natjecanje u državi: Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove

A- A+

Hrvatski kviz savez po peti put organizira Prvenstvo Hrvatske za mještovite parove, jedinstveno i omiljeno natjecanje u kvizaškom svijetu. S obzirom da je prvi kat SC-a postao pretijesan, u susret Hrvatskom kviz savezu je izašla Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, u čijoj će se prostranoj kantini održati natjecanje.

Tandem s kojim se nećete moći susresti budući da Petra Lypolt sastavlja pitanja ove godine / izvor: Facebook stranica Hrvatskog kviz saveza

Kroz kviz će natjecatelje voditi Ivana Pevec koju možete čuti u jutarnjem programu na Radio 101.

Vašu prijavu ispunite na LINKU.

Iz Hrvatskog kviza saveza poručuju da je sve ostalo isto kao i prošle godine.

84 pitanja podijeljeno je u 7 kategorija po 12 pitanja:

– POVIJEST ⏳
– SPORT I IGRE ??
– ZNANOST I FIZIČKI SVIJET ?
– POP KULTURA ?‍?
– VISOKA KULTURA ??‍?
– DRUŠTVO ⛩️
– LIFESTYLE ?

Nakon tih 84 pitanja (svako se boduje s 0 ili 1 bod) dobit ćemo poredak. Nakon toga igra se finale u koje ulazi prvih 5 parova i gdje se odgovara na još 42 pitanja po ubrzanom tempu od 30 sekundi za odgovor.

Bodovi iz prvog dijela se prenose i u finalu se također svako boduje s 0 ili 1 bod. U slučaju izjednačenja na 5. mjestu prije finala, u finale ulaze svi parovi koji imaju jednak broj bodova.

Izdvojeni članak

Dama pobjednica na Memorijalu Mirka Miočića na kojemu se okupilo više od 220 kvizaša

U slučaju izjednačenja na mjestima koja donose medalje, gledaju se bodovi iz finala. U slučaju da su i bodovi iz finala i bodovi iz prvog dijela jednaki, gleda se najslabija kategorija iz prvog dijela.

Branitelji naslova su Ena Šarić i Perica Živanović, a autori pitanja za ovogodišnje prvenstvo su Dejan Cerovec, Petra Lypolt, Kristijan Musa, Žarko Stevanović.

Prva tri para dobivaju medalje i sponzorske nagrade.

Kotizacija je 60 kn po paru ili 30 po igračici/igraču.

Iz Saveza preporučuju uplatu izvršiti prije natjecanja za oba člana para odjednom na IBAN saveza HR4823600001102396067, no napominju i da će se moći platiti i na licu mjesta.