Pretraga

Dvoumite se oko mjesta studija? ‘Pripremate se za ispite s najljepšim pogledom koji možete zamisliti’

A- A+

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora jedinstven je studijski program Sveučilišta u Zagrebu koji se izvodi u Šibeniku. Ovaj studijski program administrativno vodi Fakultet elektrotehnike i računarstva, a zajedničkim snagama izvode FER i Fakultet strojarstva i brodogradnje. O tom je studiju na našoj online konferenciji ekoLucija govorio izvanredni profesor na FER-u, Tomislav Capuder koji je naglasio kako studenti koji odluče upisati taj studij imaju osiguran smještaj u studentskom domu, kao i menzu.Kada dođe vrijeme za odabir studija, gotovo svi se fokusiraju na Zagreb. No, za one koji više vole nešto povoljniju klimu i more, nije loša ideja razmisliti i o sveučilišnim gradovima na našoj obali. Jedan od njih je i Šibenik, a u našoj je online konferenciji o Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji se ondje izvodi govorio izvanredni profesor na FER-u, Tomislav Capuder.

Studentski dom Palacin

Soba u novoizgrađenom studentskom domu Palacin | Foto: SC Šibenik

Radi se o jedinstvenom studijskom programu Sveučilišta u Zagrebu koji se izvodi u Šibeniku. Administrativno ga vodi Fakultet elektrotehnike i računarstva, a zajedničkim snagama izvode FER i Fakultet strojarstva i brodogradnje.

– Imamo već sedam, osam generacija, a maksimalno nam je nekih 50 studenata koje upisujemo. Mi smo krenuli s idejom i ove neke stvari i ove neke stvari su nam malo kasnile, ali recimo uz pomoć Grada Šibenika i zagrebačkog Sveučilišta danas su ti problemi riješeni. Prvenstveno govorimo o problemima smještaja studenata, o čemu jedan novi studentski dom s modernom menzom na fenomenalnoj lokaciji. Znači, danas možete studij u Šibeniku studirati tako da ste doslovce uz obalu i kroz prozor gledate na more. Pripremate se za ispite s najljepšim pogledom koji možete zamislit, rekao je Capuder.

Više o samom studiju koji obrazuje mlade ljude o održivosti i energetici pogledajte na ovoj poveznici, našem YouTube kanalu ili u videu ispod.


Projekt ekoLucija 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA),  Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) iz Zagreba i Stemi. Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. 

U sklopu projekta smo otvorili natječaj kojim nagrađujemo najbolje eko-projekte škola u Hrvatskoj. Odgovore na često postavljana pitanja o natječaju pročitajte ovdje, a prijavite se ispunjavanjem ovog obrasca