Pretraga

Dario Juričan održao performans ispred Sveučilišta: ‘Mala škola politike Damira Borasa’

A- A+

Na Trgu Republike Hrvatkse 14 trenutno se odvija baš zanimljiv događaj. Studenti su se okupili, sjeli na stepenice ispred rektorata i pozorno slušaju. Slušaju Darija Juričana i njegovu “malu školu politike Damira Borasa”. Jedna je to još u nizu reakcija na krizu koja pogađa Filozofski fakultet i Sveučilište u Zagrebu nakon smjene uprave Fakulteta na čelu s dekanicom Vesnom Vlahović-Štetić. Juričanov performans možete vidjeti u videu ispod.


“Mala škola politike Damira Borasa”. Najnoviji je to performans Darija Juričana (aka Milana Bandića) i osebujna reakcija na krizu koja pogađa Filozofski fakultet i Sveučilište u Zagrebu nakon iznenadne smjene čitave uprave na čelu s dekanicom Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić i dolaska o.d. dekana Miljenka Šimprage na njeno mjesto, inače bivšeg profesora Veterinarskog fakulteta.

Prvo im je održao svojevrsni mali kviz u kojem su morali nadopuniti izjave rektora Borasa. To im je, kazao je Juričan, neko kao zagrijavanje.

– Damir Boras je muškarac, ali ima dubinu. Mi ćemo tu dubinu danas otkriti, šalio se Juričan.

Kako prvu rečenicu koju im je ponudio bila je “nije potrebno da čistimo Sveučilište od _____”.

– Ante Čovića, doviknuo je jedan student.

– Ante Čovića. Sviđa mi se to. I?, kazao je Juričan.

– I klijentelizma i korupcije, rekla je studentica.

– Odmah je otkrila sve, ajmo jedan pljesak, nasmijao je prisutne Juričan.

U nekom trenutku malo se i šire osvrnuo na Borasa.

– Pronicljiva, promišljena, visoko moralna osoba. Zato što je kompleksna osoba pa si dozvoljava da sve što mu vi možete inputirat, on može apsorbirat. Vi mu možete lijepit etikete, a on kaže ‘dođi, dođi’, kaže u nekom trenutku Juričan o Borasu.

Cijeli video možete pogledati ovdje.