Pretraga

Druga sreća: Milijan Brkić ovoga puta regularno diplomirao na Visokoj policijskoj školi

A- A+

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić diplomirao je u jučer, 24. listopada. No, to mu je već drugi put da je stekao diplomu na Visokoj policijskoj školi, budući da mu je prva poništena zbog sumnji u plagijat.

foto: YouTube screenshot

Tako Brkić ima razloga za dvostruko slavlje, jer je jučer diplomirao, a danas mu je 47. rođenda, prenosi Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak

Milijan Brkić odbija napisati diplomski rad

No, premda je utvrđeno da je 79% prvog diplomskog rada (1285 od 1630 redaka) Milijana Brkića plagiran, zamjenik predsjednika HDZ-a nije odmah pristao napisati ‘popravni’ rad. Štoviše, podnio je žalbu na odluku Visoke policijske škole kojom se od njega tražilo da u roku od godinu dana napiše novi diplomski rad, ukoliko želi zadržati zvanje diplomiranog kriminalista.

Brkić je žalbu zasnivao na tezi da u vrijeme pisanja rada nisu postojale nikakve sankcije za plagiranje!

Ipak, čini se da su na Visokoj policijskoj školi odbili njegovu žalbu te je tako Milijan Brkić napisao novi rad, koji mu je jučer potvrdio diplomu.

– Milijan Brkić, rođen 25. listopada 1970. u Ljubuškom, Bosna i Hercegovina, završio je dana 24. listopada 2017. godine na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu specijalistički diplomski stručni studij Kriminalistika u trajanju od dvije godine, položio sve propisane ispite, udovoljio svim drugim propisanim obvezama, stekao 120 ECTS bodova i stručni naziv “stručni specijalist kriminalistike” (struč. spec. crim.) kao i sva prava koja mu pripadaju po propisima Republike Hrvatske”, stoji u uvjerenju kojeg je Brkiću izdala Visoka policijska škola, a prenosi spomenuti izvor.