Pretraga

Fakultet organizira komemoraciju za preminulog profesora: ‘Napustio nas je nezaboravni kolega’

A- A+

Pravni fakultet u Splitu organizira komemoraciju za preminulog profesora Hrvoja Kačera. Održat će se u zgradi faksa s početkom u 13 sati. Kačer je, podsjetimo, bio predstojnik Katedre za građansko pravo, a preminuo je prošlog tjedna nakon borbe s teškom bolešću.

pravni fakultet split

Pravni fakultet Split
Foto: PFST

Pravni fakultet u Splitu danas, u utorak 17. siječnja, organizira komemoraciju za preminulog kolegu profesora Hrvoja Kačera.

Preminuo je nakon borbe s teškom bolesti

Komemoracija će se održati u dvorani broj 6 Pravnog fakulteta, na adresi Domovinskog rata 8, s početkom u 13.00 sati. Hrvoje Kačer na faksu je predavao dugi niz godina, a bio je predstojnik Katedre za građansko pravo. Kako je taj faks izvijestio koncem prošlog tjedna, profesor Kačer preminuo je nakon borbe s teškom bolešću.

– Napustio nas je naš poštovani i nezaboravni kolega i profesor Hrvoje Kačer. Prof. dr. sc. Hrvoje Kačer svojim energičnim i predanim radom dao je veliki doprinos pravnoj znanosti i praksi te će ga s velikim uvažavanjem pamtiti njegove kolege i brojne generacije njegovih studenata, rekli su s Pravnog fakulteta.

Izdvojeni članak
hrvoje kačer

Preminuo poznati profesor iz Splita: Pamtit će ga brojne generacije studenata

Bio je savjetnik Kerumu

Mnogi će ga pamtiti kao velikog stručnjaka, ali i strogog profesora s osebujnim stilom ispitivanja studenata. Jedno vrijeme bio je predsjednik Teniskog kluba Split i pravni savjetnik bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma.

Na Pravnom fakultetu u Splitu radio je preko dvadeset godina, autor je brojnih znanstvenih radova i knjiga vezanih uz razna pravna područja – od sportskog preko imovinskog pa do trgovačkog prava. Neki od kolegija čiji je nositelj su Autorsko pravo, Doping i pravo, Građansko pravo I., Osnove građanskog prava, Sportsko pravo i Zdravstveno pravo.