Pretraga

[FOTO] U jučerašnjem potresu teško oštećena zgrada Učiteljskog fakulteta

A- A+

Jučerašnji snažni potresi koji su pogodili Sisak i Petrinju traga su ostavili i na tamošnjim obrazovnim institucijama. Učiteljski fakultet, inače sastavnica zagrebačkog sveučilišta, u Petrinji ima poseban odsjek, a kako doznajemo od dekana, zgrada u kojoj se nalazi je oštećena te neupotrebljiva dok se ne obave potrebne sanacije.

Snažni su potresi jučer u rano jutro pogodili područje Siska i Petrinje, a kako su izvijestili svi mediji, gotovo da nema zgrade koja je ostala netaknuta.

Pretrpio je tako i petrinjski odsjek Učiteljskog fakulteta, inače sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Razgovarali smo s dekanom Sinišom Opićem koji nam je objasnio o kakvim se sve oštećenjima radi.

– Riječ je  o oštećenjima pregradnih i nosivih zidova te  je mobilna ekipa stručnjaka (statičara) iz Stožera civilne zaštite grada Petrinje utvrdila da je  zgrada privremeno neuporabljiva dok se ne napravi sanacija, rekao nam je Opić.


Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa pomoći možete pozivom na broj 060 9011. (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru. Teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.)
Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom,
donacije uplate na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X