Pretraga

[FOTO] Otvorena prva menza na nekom privatnom fakultetu u Hrvatskoj

A- A+

Veleučilište Baltazar Zaprešić jučer je u svojim prostorima svečano otvorilo studentsku menzu, čime je postalo prvo privatno veleučilište u Republici Hrvatskoj koje je dobilo dopuštenje za otvaranje restorana subvencionirane prehrane u svojim prostorima. Menza počinje s normalnim radom već sutra (23. rujna), a uz nju, pri spomenutom veleučilištu je otvoren i ured SC-a u kojem će studenti moći riješiti sve vezano za studentske ugovore i slične poslove koje su do sada obavljali u Zagrebu. I ured, poput menze starta s radom od sutra.

Prvo privatno veleučilište u Hrvatskoj na kojem se otvorio studentski restoran sa subvencioniranom prehranom je Baltazar Zaprešić. Naime, jučer je prostor svečano otvoren, uz predstavnike fakulteta, lokalne vlasti, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Studentskog centra, a za studente počinje s radom od srijede, 23. rujna.

Izdvojeni članak

[Foto] Nakon višegodišnjeg inzistiranja studenata otvorena menza na TVZ-u

Uz menzu u kojoj se moguće hraniti ‘na X-icu’, po novom će studenti moći sve vezano za studentske ugovore i slične poslove obavljati u poslovnici na Veleučilištu Baltazar, budući da je otvoren ured SC-a. Do sada su te poslove mogli isključivo obavljati u Zagrebu.

Baš kao i u kontekstu novootvorene menze na Tehničkom veleučilištu Zagreb i u slučaju Baltazara, važnu je ulogu svojom inicijativom odigrao studentski zbor fakulteta.

– Student, bez obzira na to iz kojega dijela binarnoga sustava visokoga obrazovanja dolazi, mora biti student i imati iste obaveze i ista prava, između ostaloga i na prehranu.

Danas otvaramo restoran subvencionirane prehrane po prvi put na privatnome veleučilištu, što osim pozitivnoga utjecaja na studentski standard ima i jednu znatno veću poruku: otvaranje sustava visokoga obrazovanja prema ulaganjima iz privatnoga sektora, rekao je na otvorenju Toni Ganjto, bivši predsjednik Studentskoga zbora Veleučilišta Baltazar Zaprešić i bivši predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, koji je još prethodno istaknuo da je otvaranje menze na Baltazaru u početku izgledalo kao ‘bitka koju se ne može dobiti’.