Pretraga

[FOTO] Prvi snijeg zabavio studente iz domova, a jedan snjegović završio je u – sobi!

A- A+

Ako kojim slučajem niste vidjeli, bilo uživo ili na Instagram storijima, jučer je pao prvi snijeg ove zime. Padalo ga je svugdje, no najveća je atrakcija u Zagrebu koji se baš pošteno zabijelio. Prvi ovogodišnji snijeg posebno je obradovao studente stanare domova.

 

Zagreb je najveći studentski grad u Hrvatskoj i samo u domovima se nalazi skoro osam tisuća, a mali milijun ih živi u stanovima, sa svojim obiteljima i u okolici. Naravno, snijeg je veći doživljaj onima koji nisu iz Zagreba i koji su došli ovdje iz nekih drugih, toplijih krajeva, u kojima nisu naviknuli na snijeg. Budimo iskreni, snijeg u Zagrebu je zaista predivan. Život ne stane kad se grad zabijeli, sve i dalje uglavnom funkcionira normalno. Ako jučer niste uzeli minutu u svom danu kako biste se grudali ili radili snjegovića – jeste li dobro?

Studentske grupe su preplavile fotografije grudanja, inovativnih skulptura od snijega i raznih snjegovića, pa čak i u studentskim sobama. U svakom slučaju, jučer je bio jedan pozitivan dan koji su svi proveli uživajući u zimskim radostima. Prosinac i advent su jučer napokon izgledali baš onako kako to bude na filmovima. Dakako, minus cijela ova pandemija koja nas uništava posljednjih nekoliko mjeseci, na svakom mogućem planu. Ali na stranu to, danas smo se već vratili u realnost. Možda ne već danas, ali kroz koji dan, ovisno o tome koliko (ne) volite snijeg i zimske radosti.

Hladnoća

Možda je ipak najveći problem upravo to što je užasno hladno. Toliko je hladno da imate želju prekriti si obrve, a masku nosite bez obzira na to što ste sami na stanici – sve što grije se ne skida, apsolutno ne. Ovo su trenuci u kojima vas apsolutno ne zanima kako izgledate, jedino što je bitno jest da vam je toplo, odnosno da vam nije prehladno – toplina je postala relativan pojam.

Većini su upravo ovo prvi susreti s ovakvom hladnoćom. Prošla zima je bila relativno blaga prema onima koji su tu bili i prošle godine, a brucoši se svakako prvi put susreću sa zagrebačkom klimom.

Mnogima upravo zagrebačka klima teško pada, i ne samo zbog snijega koji je jučer svih oduševio, već i zbog stalnih promjena. Jedan dan pada snijeg, a već za vikend su predviđene topline (10℃ ako je vjerovati AccuWeatheru). U svakom slučaju, potrebno je imati u ormaru sve, i to stalno.

A što sa starkama?

Snijeg i zimski uvjeti koji vrijede na cesti tako vrijede i u ormarima. Više se ne može šetati u starkama (osim ako imate one zimske, onda sve u redu), već je potrebno imati cipele za snijeg. Nešto što se sasvim sigurno ne nalazi u ormaru nekoga tko je došao iz Dalmacije, gdje je pak veća briga imati kaput koji dobro podnosi buru koja ulazi u kosti. Bura nažalost nema lijepe ‘nuspojave’ kao što ima snijeg pa ne donosi toliko sreće.

Jučer je tako bio dan u kojem smo svi uživali bez razmišljanja o sutra (danas) kada će nam snijeg ipak raditi neke veće probleme. Možda je i dio priče to što smo u polu-lockdownu pa onda zaista i nema potrebe za nekim velikim izlascima iz kuće? Možda, po prvi put u dugo vremena, možemo zaista uživati u snijegu onako kako je to zamišljeno – iz udobnosti vlastite sobe, toplo ušuškani ispod dekice, uz božićne pjesme koje sviraju dok lampice šljašte. Možda nam je baš ova pandemija dala tu mogućnost da doživimo snijeg onako kako treba.

A možda nam je samo bio dobar dan jučer i već danas smo nikakvi… U svakom slučaju, u galeriji poviše možete vidjeti kako je među studentima izgledala jučerašnja radost!

[FOTO] Prvi snijeg zabavio studente iz domova, a jedan snjegović završio je u – sobi!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap